Educația digitală a ajuns la Turnu Roșu

Școala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roșu este una din cele zece școli selectate în ediția a III-a a programului Digitaliada.

Toți cei 83 de elevi ai claselor V-VIII ai școlii gimnaziale din comună vor învăța, începând cu anul școlar 2018-2019, într-un laborator digital echipat cu 28 de tablete, un laptop performant și un videoproiector cu ecran de proiecție.

„Educația digitală le oferă elevilor șansa să-și dezvolte performanța școlară, le facilitează accesul spre o lume nouă, informatizată, ce devine tot mai actuală, de unde pot culege informații și își dezvoltă capacitățile digitale”, a declarat Iuliana Floare, directoarea școlii.

Profesoara Carmen Buta predă matematica de 23 de ani. Este licențiată în Matematică la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, iar din 2008 deține gradul dicatic I. Are experiență în organizarea, monitorizarea și implementarea proiectelor educaționale și spune că întotdeauna s-a preocupat să identifice noi modalități de predare și abordare a materiei astfel încât elevii să fie atrași în procesul de învățare. „Tehnologia susține procesul de învățare prin stimularea gândirii logice și a creativității, prin dezvoltarea spiritului competitiv, accesul facil la resurse și opinii diferite conducând la o implicare activă și la autonomie în procesul educativ”, a declarat Carmen Buta.

 

„Va fi interesant de integrat digitalul în metodologia clasică, la orele de T.I.C. Însă, fără îndoială că va fi o metodă complementară, susținătoare, de noutate pentru copii și ajutătoare, pe care o așteptăm cu optimism”, spune profesorul de informatică Laurențiu Vasile Șiclovan. Acesta predă T.I.C. și educație fizică și sport la Școala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roșu. Deține o vastă experiență în învățământ, de aproape 40 de ani, are gradul didactic I și este absolvent al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. De-a lungul carierei sale didactice, a urmat numeroase cursuri de formare în management educațional, consiliere și orientare, deținând diverse diplome de formator, mentor, evaluator sau expert în management educațional.

De formație inginer, Dorina Gabriela Forogoș activează la catedra de tehnologie a școlii din Turnu Roșu din anul 2002, unde predă opționalul „Prietenul meu calculatorul”. În 2014 a obținut gradul didactic I la Universitatea „Transilvania” din Brașov. „Educația digitală poate fi integrată în toate etapele de desfășurare a lecției. Prefer să îi obișnuiesc pe elevi să gândească algoritmii și comenzile în cuvinte cât mai puține, cuvinte cu înțeles, cu semnificație”, a apreciat aceasta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*