„Ei vor rămâne cu atacurile, eu cu voturile”

Iohannis se aşteaptă la atacuri dure în această campanie electorală, însă s-a declarat convins că el va rămâne, la final, cu voturile cetăţenilor.

Întrebat dacă se aşteaptă la atacuri dure în această campanie, candidatul ACL la Preşedinţia României a răspuns afirmativ, arătând însă că este optimist că şi această primă campanie pentru prezidenţiale pe care o duce să se încheie cu victoria sa, la fel cum s-au încheiat cele patru în care s-a bătut pentru a obţine funcţia de primar al Sibiului. „Ei vor rămâne cu atacurile şi eu cu voturile. Este foarte bine bine. Nu mi se pare nimic senzaţional. Sunt la a cincea campanie, toate au început la fel şi până acum toate s-au terminat într-un fel, poate şi asta. Nu este fundamental diferită. Sigur, miza este cu totul alta, amploarea este cu totul alta, dar metodele contracandidaţilor mei nu s-au schimbat peste ani”, a declarat Iohannis.

Liderul PNL a afirmat că Sibiul, oraşul unde a câştigat de patru ori mandatul de primar cu scoruri record, este cartea sa de vizită. Întrebat de ce a început campania electorală la Sibiu, prin inaugurarea unui loc de joacă pentru copii, într-un cartier mărginaş al oraşului, Klaus Iohannis a spus: „Mi s-a părut cel mai potrivit aşa, fiindcă ceea ce se numeşte cartea mea de vizită este Sibiul, nu altceva. Şi faptul că avem acum un loc de joacă nou, după părerea mea foarte frumos, cred că este un început de campanie aşa cum ne-o imaginăm noi, sibienii. Alţii au altă imaginaţie şi au început altfel, dar eu cred că dacă vorbim despre România lucrului bine făcut, e bine să începem cu un lucru bine făcut. Şi acesta este un lucru şi bine făcut şi, din discuţiile cu oamenii de aici, şi bine primit.”

Klaus Iohannis a adăugat că nu ştie dacă este o coincidenţă faptul că şi principalul său contracandidat, liderul Partidului Social Democrat, premierul Victor Ponta, şi-a început campania tot acasă. „Nu ştiu dacă este o coincidenţă, dar pentru mine este o intenţie că am început aici”, a spus primarul Sibiului.

AGERPRES

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*