Elevi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu“, în schimb de experiență în Austria

Patru elevi sibieni, însoțiți de prof. Cismaş Dorina şi prof. Tănasă Nicoleta, au participat între 25 și 31 ianuarie la un schimb de experienţă, în cadrul unui proiect Erasmus+, în localitatea Eisenstadt din Austria.

Din proiectul Erasmus+ „From Digital Na(t)ive to Digital Navigators” 2018-2020, proiect finanţat de Comisia Europeană, fac parte şcoli din Norvegia, Austria, Franţa, Germania şi Romȃnia.
Programul ȋntȃlnirii a inclus workshopuri, discuţii şi prezentări pe tema informaţiilor din mediul online, cu accent pe campaniile media de succes din fiecare ţară participantă.
Un alt moment semnificativ al mobilităţii ȋn Eisenstadt a fost un workshop foarte interesant despre „digital citizenship“ şi „digital detox“, la care elevii participanţi au aflat ce exerciţii fizice trebuie să facă pentru a-şi ȋndrepta postura (coloana, gȃtul, spatele) după ce au stat aplecaţi asupra telefonului sau la calculator.

Activităţile de la şcoala din Eisenstadt s-au împletit cu cele de timp liber, constȃnd ȋn vizitarea oraşului, ȋn timpul unei „vȃnători de comori“, şi o excursie ȋn Viena, capitala Austriei.


Din partea Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu“ din Sibiu, proiectul este coordonat de prof. Tănasă Nicoleta şi prof. Lăzăriciu Andreea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*