Elevi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, în vizită în Cipru, în cadrul unui proiect Erasmus+

Programul proiectului Erasmus+ a cuprins vizite de studiu, ateliere la școală și activități de vizitare a principalelor atracții turistice din Larnaca, Limassol și Nicosia.

Elevi Liceul Onisifor Ghibu Sibiu proiect Eramus in Cipru

Patru eleve ale Liceului Onisifor Ghibu din Sibiu, însoțite de profesoarele Laura Pitariu și Dana Arvunescu, au participat la un proiect Eramus+ in Cipru

În cadrul proiectului european Erasmus+ „Europe. Let’s Stay Together”, desfășurat în perioada 2019-2021, 4 eleve din clasa a IX-a de la Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu însoțite de două cadre didactice au participat la activitatea de proiect desfășurată în Cipru, în perioada 17-21 februarie 2020.

La întâlnire au participat reprezentanți din școlile partenere: Mediterranean High School (Cipru), Mount Mercy College (Irlanda), College du Carbet (Martinica), Colegio San Agustin (Spania), precum și din Fach-Berufsoberschule Erlangen (Germania).

Tema principală a întâlnirii de proiect a fost „de la prejudecăți la empatie” și toate activitățile desfășurate au abordat acest subiect din perspective diferite. Întâlnirea a cuprins vizite de studiu, ateliere la școală, precum și activități de vizitare a principalelor atracții turistice din Larnaca, Limassol și Nicosia.

Eleve Onisifor Ghibu Erasmus Cipru

Patru eleve ale Liceului Onisifor Ghibu din Sibiu, însoțite de profesoarele Laura Pitariu și Dana Arvunescu, au participat la un proiect Eramus+ in Cipru

Cea mai importantă activitate a întâlnirii a fost Forumului Tineretului, în cadrul căruia elevii și-au însușit personajul unui activist, lider politic sau al reprezentantului unei organizații internaționale, care și-au prezentat opiniile sub forma unui discurs, susținându-și foarte prompt ideile si proiectele de viitor în fața forumului. Concluziile s-au formulat în favoarea promovării și conștientizării toleranței și respectului reciproc, a trecerii de la prejudecăți la empatie.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în acest an, la sfârșitul lunii mai, în Sibiu, tema abordată fiind „de la egalitate la echitate“.

Erasmus+

Erasmus+. Europe. Let’s Stay Together

Elevele participante au fost foarte încântate și consideră că acest proiect le-a deschis noi oportunități pentru viitor, ele fiind cele care vor coordona colegii în pregătirea întâlnirii de proiect din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*