Elevi de la Liceul „Onisifor Ghibu” din Sibiu, participanți la un program Erasmus+ în Austria

Patru elevi ai Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu” Sibiu, însoțiți de profesoarele Băcanu Ghika Alexandra și Savu Sabina, au participat în perioada 24-30 septembrie 2022 la un schimb de experiență în cadrul proiectului Erasmus+, „This is my Europe” (T.I.M.E.), în Austria, în orașul Eisenstadt.

Alături de echipa din România, în proiect, au mai participat elevi și profesori din Franța, Norvegia, Austria, Italia și Germania.

În cadrul acestei întâlniri, care a avut ca temă mobilitatea și transportul în Europa, atât elevii, cât și profesorii au avut prilejul să participe la diferite workshop-uri, prezentări și vizite de studiu.

În cadrul acestor activități, elevii nu doar au discutat despre importanța alegerii unor mijloace de transport sustenabile, dar au avut ocazia și să încerce diferite mijloace de transport „alternative”, care ajută mediul înconjurător. De asemenea, în cadrul excursiei organizate la Viena, echipele participante în proiect au avut parte de o „călătorie în timp” la Muzeul Tehnic (Technisches Museum Wien), unde au aflat despre istoria și evoluția mijloacelor de transport de-a lungul timpului.

 

O altă temă abordată în cadrul întâlnirii din Eisenstadt a fost mobilitatea persoanelor în Europa. Astfel, elevii au aflat despre diferite posibilități de studiu în țări din cadrul Uniunii Europene și au discutat avantajele și dezavantajele studiului și muncii în străinătate.

Aceste workshop-uri au alternat, bineînțeles, și cu o serie de activități recreative. Elevii și profesorii au avut ocazia să descopere orașul Eisenstadt, dar și capitala țării gazdă, Viena. De asemenea, elevii români au avut ocazia să lege prietenii cu elevii din țările participante în proiect și s-au întors acasă cu o serie de amintiri de neuitat.

Elevii participanți au fost foarte încântați de schimbul de experiență și consideră că în urma acestui proiect au o altă perspectivă asupra posibilităților de transport și mobilitate şi au înțeles importanța utilizării unor mijloace de transport care să ajute mediul înconjurător.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*