Elevi din cinci licee sibiene participă la concursul de roboți mobili organizat de ULBS

Peste 40 de echipe vor lua parte la prima etapă a „Concursului de roboți mobili – powered by Marquardt”, organizat de Departamentul de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie din Sibiu.

Campionatul, aflat la cea de a patra ediție, va avea loc joi, 27 februarie, începând cu ora 9:00, în holul Facultății de Inginerie, și cuprinde două etape în care roboții construiți de echipele participante se vor întrece pe diferite trasee de viteză sau obstacole.

În campionat s-au înscris 41 de echipe, dintre care: 21 din cadrul ULBS – Facultate de Inginerie, o echipă de la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, și 20 echipe formate din liceeni de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Național ”Octavian Goga”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, Colegiul Tehnic Independenţa, Colegiul Tehnic Energetic.

Echipele de studenți ai Facultății de Inginerie sunt formate din peste 80 de studenți de la diferite specializări: Mecatronică, Robotică, Mașini-Unelte și Sisteme de Producție, Sisteme de Producție Digitale, Tehnologia Informațiilor și Calculatoare, Inginerie Economică în Domeniul Mecanic.

„Întregul campionat este sponsorizat de compania Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, căreia îi mulțumim și pe această cale. Vă așteptăm să susțineți membrii echipelor în demersul lor de a proiecta și realiza cel mai rapid robot «line follower»!”, a declarat prof. univ. dr. ing. Gabriel Racz.

Programul etapei I

  • 9:00 – 11.00  – antrenamente oficiale pe pista de concurs
  • 11:00 – 11:15  –  deschiderea oficială a manifestării
  • 11:15 – 14:15  –  concurs (rundele 1-3)
  • 14:15 – 14:30  –  festivitatea de premiere

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*