Elevi sibieni de la „Brukenthal” și „Goga”, premiați la concursul „Chinese Bridge”

În perioada 27-28 mai, a avut loc, la Brașov, etapa națională a Concursului „Podul Limbii Chineze”, dedicat elevilor din învăţământul liceal. La acest concurs au participat elevi din şapte judeţe: Brasov, Hunedoara, Cluj, Argeş, Bucureşti, Constanţa şi Sibiu.

„Podul Limbii Chineze” este o competiție adresată iubitorilor de limbă, cultură și civilizație chineză. Această competiție a avut trei probe: un discurs în limba chineză, în care elevii au explicat  pasiunea lor pentru cultura și civilizația chineză; o probă de cunoștințe de limbă cultură și civilizație chineză, respectiv o spectaculoasă probă de talente, unde concurenții au prezentat momente specifice tradițiilor din China.

La evenimentul de la Brașov a participat și E.S., prof. dr. Deng Liming, prim secretar de stat pe probleme de educație în China, precum și reprezentanti ai Institutului Confucius, ai Inspectoratului Județean Sibiu și ai Universității Transilvania din Brașov.

Învățâmântul preuniversitar sibian a fost reprezentat de două eleve de clasa a XI-a , respectiv Kielhorn Maya Isabela, de la Colegiul “Samuel von Brukenthal” Sibiu, și Bălan Iustina, de la Colegiul Național “Octavian Goga” Sibiu, care au obținut premiul II. Elevele au fost pregătite de profesorii din cadrul Institutului Confucius Sibiu. Maya Isabela Kielhorn  va participa, în toamna acestui an, la o vizită în China, datorită punctajului mare obținut în concurs.

chinese

În altă ordine de idei, în baza unui protocol de colaborare privind derularea în România a programului FLEX, acord încheiat de Ministerului Educației cu Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională, au fost selectaţi 25 de elevi din România. În urma selecţiei realizate la care au participat elevi din toată ţara, eleva Andreea Maria Aldea, de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu, va studia timp de un an în Statele Unite ale Americii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*