Elevii ciclului primar invitați la festivalul concurs de muzică în limba franceză „Chants, sons sur scène“ 2016

În cadrul proiectului de mobilitate și formare profesională prin programul Erasmus+, voluntarii SNAC de la Colegiul Agricol „D.P. Barcianu“ Sibiu au pregătit împreună cu elevele de la Liceul Agricol Les Vergers din Dol-de-Bretagne (Franța) un program de sensibilizare a elevilor de ciclu primar față de învățarea limbii franceze prin cântece și jocuri.

Astfel, timp de o săptămână, alături de cadre didactice de la Școala Gimnazială „I.L. Caragiale“ (înv. Paulina Adam, înv. Dana Moșteanu, înv. Maria Denov) și de la Liceul Teoretic „C. Noica“ (înv. Emilia Dragomir și înv. Gabriela Jugăr), elevii celor două licee agricole au sprijinit micuții claselor de ciclu primar în învățarea cântecelor cu care aceștia au încântat publicul sibian vineri, 1 aprilie 2016, pe scena Teatrului Gong la festivalul concurs „Chants, sons sur scène“. Concursul se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu care studiază limba franceză ca limbă straină, dar și studenților de la Facultatea de Litere.

Colegiul Național „Gh. Lazăr“, IȘJ Sibiu și Lectoratul Francez al Universității „Lucian Blaga” Sibiu, în calitate de organizatori ai festivalului, au implicat în proiect diverse licee sibiene (Colegiul Național „O. Goga”, Colegiul Agricol „D.P. Barcianu“, Colegiul Tehnic  „Independența“, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum“, Liceul Teoretic  „O. Ghibu“), dar și reprezentanți ai comunității locale: Teatrul Gong pentru copii și tineret Sibiu, Asociația de prietenie Ille et Vilaine Sibiu, Asociația Francezilor din Sibiu.

Prin acest concurs „oferim tinerilor un cadru organizatoric şi instituţional care să răspundă nevoilor lor şi care să le ofere posibilitatea de a-şi manifesta liber şi deschis talentul muzical şi spiritul de competitie, o altă posibilitate de evaluare şi manifestare a talentului, creativităţii şi gradului de stăpânire, respectiv competenţei în utilizarea limbii franceze, într-un cadru informal“, afirmă doamna prof. D. Săcelean de la CNGL Sibiu, coordonatoare a festivalului.

Juriul a desemnat câștigători ai locului I pentru fiecare dintre cele trei categorii de vârstă, după cum urmează:

  • categoria 13-15 ani: Poşta Andreea de la Colegiul Economic „George Barițiu“ Sibiu;
  • categoria 16-17 ani: Tăvală Raluca de la Colegiul Național „Gh. Lazăr“ Sibiu;
  • categoria 18-25 ani: Chiorean Bianca de la Colegiul Național „Titu Maiorescu“ Aiud, jud. Alba.

Aceștia vor participa la etapa națională de la Baia Mare în luna mai.

„Atât elevii liceului nostru, cât și stagiarele din Franța s-au implicat cu mult entuziasm în activitățile educative cu micuții de ciclu primar și de nivel preșcolar. Fiecare dintre liceeni și-a manifestat dorința de a repeta oricând această experiență, alături de cadre didactice deschise precum cele de la instituțiile cu care am colaborat. Mulțumim IȘJ Sibiu și conducerii unităților de învățământ implicate în proiectul de formare profesională prin Erasmus+ (dir. prof. Darius Mara – Școala Gimnazială „I.L. Caragiale“, dir. prof. Mihai Ordean – Liceul Teoretic „C. Noica“, dir. prof. Rodica Șandru – Grădinița cu P.P. nr. 22 si Creșa 4) care au apreciat bunele intenții ale echipei de proiect de la Colegiul Agricol „D.P. Barcianu“ sprijinită de dir. prof. Viorel Muguraș Popescu în parteneriatul cu Liceul Agricol Les Vergers, pentru a îndruma micuții spre o nouă cultură, cea a Franței. Suntem foarte încântați să remarcăm faptul că, prin acest proiect, limba franceză a fost apreciată de copii și de părinții lor și sperăm ca studiul ei să nu se oprească aici, ci să continue să le ofere preșcolarilor și școlarilor noi oportunități“, declară prof. Minodora Beza de la Colegiul Agricol „D.P. Barcianu“, referent în cadrul proiectului de mobilitate prin Erasmus+.

One Comment

  1. Andreea a cantat la acest proiect comenius la teatrul gong cu clasa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*