Elevii depistați cu SARS-Cov 2 vor putea reveni la școală după opt zile

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat astăzi că elevii care pe parcursul anului școlar vor fi confirmați pozitiv cu SARS-COV 2 vor putea reveni la școală după 8 zile cu condiția efectuării unui test rapid antigen.

„În ceea ce priveşte testarea şi măsurile care se iau atunci când apare un caz pozitiv, fie că este un caz simptomatic care a fost testat în şcoală şi diagnosticat pozitiv, fie că direcţia de sănătate publică sau părintele a anunţat şcoala că unul dintre copii s-a pozitivat, atitudinea este: dacă vorbim de clase la învăţământul preşcolar şi de clasele de la pregătitoare până la clasa a VI-a, inclusiv ca elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv să continue învăţământul online timp de 14 zile, dar se poate reveni, începând cu ziua a opta, prin testare antigen rapidă, în condiţiile în care rezultatele acestor teste sunt negative”, a spus Ioana Mihăilă, la o conferinţă de presă privind semnarea Ordinului de ministru comun pentru deschiderea şi funcţionarea şcolilor, și citată de AGERPRES.

Mihăilă a declarat că testarea în ziua a opta se face în școli de către personalul medical al unităților de învățământ acolo unde este disponibil sau prin mobilizarea echipelor de la direcțiile de sănătate publică, acolo unde personalul este disponibil.

„Pentru părinţii copiilor care refuză testarea în ziua a opta se prelungeşte învăţământul online până în ziua a paisprezecea, moment în care se întorc la şcoală. Pentru copiii din clasele a VII-a, a VIII-a şi învăţământul liceal, la apariţia unui caz pozitiv în şcoală există două situaţi: copiii care au fost vaccinaţi sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile şi fac dovada în ceea ce priveşte aflarea într-una din cele două situaţii pot continua să înveţe faţă în faţă. Ceilalţi copii trec pe învăţământ online, la fel ca şi în clasele primare şi până la clasa a VI-a, pentru 14 zile, dar cu posibilitatea testării şi revenirii la şcoală începând cu ziua a opta”, a mai spus ministrul Sănătății. (C.B.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*