Elevii din 54 de localități din România s-au întors la școala online

Elevii din 54 de localități din România vor participa la cursuri online, după ce rata de infectare cu noul coronavirus în zonă a depășit 6 la mia de locuitori.

Una dintre aceste localități este Șeica Mică din județul Sibiu, unde rata de infectare cu Sars Cov 2 este de 9,48 la mia de locuitori.

Potrivit unui document publicat vineri de Ministerul Educației, cea mai mare incidență este în Cătina, județul Cluj – 12,08. Urmează Ploscoș (Cluj) – 9,66, Șeica Mică (Sibiu) – 9,48, Pojejena (Caraș-Severin) – 9,47, Bârsana (Maramureș) – 9,1 și Bara (Timiș) – 9,06. 7 localități au rata de infectare cu noul coronavirus mai mare de 8 la mie, iar 14 mai mare sau egală cu 7.

În alte 21 de localități, rata de infectare a trecut de 5 cazuri de COVID la mia de locuitori.

Trecerea la școala online se face atunci când localitățile trec de pragul 6%, conform regulilor pentru începerea anului școlar 2021-2022 anunțate de miniștrii Educației și Sănătății și prevăzute într-un ordin comun. De menționat că doar creșele și grădinițele vor funcționa în format fizic în acest caz, până la declararea carantinei în localități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*