Elevii revin de mâine în bănci. Când vor avea din nou vacanță?

Începând de mâine, 25 ianuarie, elevii se vor întoarce la cursuri după minivacanța prilejuită de Ziua unirii Principatelor.

Următoarea vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, este programată în perioada 6 – 26 februarie. Urmează apoi vacanța de Paști, de vineri, 7 aprilie 2023, până marți, 18 aprilie 2023.

Mult așteptata vacanță mare va începe de sâmbătă, 17 iunie 2023, până duminică, 3 septembrie 2023.

Elevii din clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă) studiază 34 de săptămâni în anul școlar 2022-2023 și încheie cursurile mai devreme la data de 2 iunie 2023.

Pentru cei din clasa a VIII-a, anul școlar are 34 de săptămâni și se încheie la data de 9 iunie 2023, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate și cu excepția calificărilor din domeniile sănătate și asistență pedagogică), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 23 iunie 2023.

Programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se vor desfăşura între 27 februarie şi 16 iunie, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţilor de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.

Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*