Elevii vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun după reluarea cursurilor

Preșcolarii, elevii de școală generală, liceu sau școală profesională domiciliați în municipiul Sibiu vor primit gratuitate pentru transportul public local.

„Ne aflăm într-o situație de criză generată de pandemia de coronavirus. Această criză va avea un impact puternic asupra multor sectoare ale vieții noastre de zi cu zi și, cu siguranță, se va reflecta negativ și în buzunarul nostru, al tuturor. De aceea voi iniția un proiect de hotărâre pentru aprobarea unei măsuri care îi va scuti pe sibienii cu copii la grădiniță, la școală sau la liceu de o cheltuială lunară: vom acorda gratuitate pentru transportul public local al preșcolarilor, elevilor de școală generală, liceu sau școală profesională, domiciliați în municipiul Sibiu. Această cheltuială va fi acoperită de Primăria Sibiu, din bugetul local”, anunță primarul Astrid Fodor.

Gratuitatea se va aplica de la reluarea cursurilor și nu va fi temporară, ci va rămâne în vigoare și după terminarea crizei, ca măsură pentru îmbunătățirea mobilității în oraș, prin utilizarea prioritară a transportului în comun.

„Dragi părinți, vă rog să NU vă deplasați la TURSIB sau la Primărie. Procedura de obținere a legitimațiilor pentru transport va fi cât mai simplă și vă va fi comunicată în timp util”, adaugă edilul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*