Elicopter SMURD

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu ar putea avea un elicopter pentru a interveni mai repede la cazurile urgente. Administraţia judeţeană s-a oferit să asigure spaţiu de staţionare a aeronavei.

În urma propunerilor venite din partea ISU Sibiu, dar şi a Prefecturii, Consiliul Judeţean a început demersurile către Guvernul României pentru achiziţionarea unui elicopter SMURD. „Eu cred că acest elicopter poate să ajute în situaţiile de urgenţă care apar în zona montană şi putem asigura tot sudul judeţului zona montană şi nu numai şi zona circulabilă, pentru că aici este o circulaţie intensă pe drumurile care vin de la Braşov, Vâlcea, de la Hunedoara sau de la Cluj şi am transmis în scris această solicitare şi ofertă a judeţului Sibiu şi cred că şi pe zona Salvamont intervenţiile vor fi mai prompte, adică se reduce timpul de intervenţie“, este de părere Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

 

 

„Garaj“ gratuit

 

Cindrea are încredere în şansele Sibiului de a primi un elicopter şi datorită faptului că judeţul dispune de aeroport. Astfel, administraţia judeţeană s-a oferit să asigure gratuit şi spaţiul de staţionare pentru aeronavă. „Am transmis oferta la minister şi motivaţia de ce la Sibiu: pentru că suntem într-o zonă circulată rutier, o zonă de munte, accesul se face repede şi că avem aeroport. Staţionează gratis pe aeroport şi poate să ajungă repede în zona montană în caz de accidente“, a dat asigurări el. În Sibiu, elicopterul SMURD a intervenit anul acesta de cinci ori în zona montană, unde au fost accidente grave, iar pentru cazuri medicale şi accidente rutiere au fost zeci de intervenţii. De cele mai multe ori, acesta era solicitat de la Târgu Mureş, însă au fost cazuri în care a trebuit să vină tocmai de la Bucureşti, pentru că aeronava din Mureş se afla în altă misiune.

 

Ioan CINDREA | preşedinte CJS

 

„Eu cred că atunci când se va analiza rearondarea acestor elicoptere sau dezvoltarea acestei reţele, Sibiul are şanse reale.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*