Elicopterul prăbușit la Mălâncrav va fi dus la Câmpia Turzii pentru expertizare. Este posibil ca aparatul să fi cedat

Prim-procurorul Parchetului militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, col. Viorel Siserman, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că epava elicopterului prăbușit în județul Sibiu urmează să fie dusă la baza aeriană de la Câmpia Turzii, unde va fi examinată de specialiști.

„Epava va fi luată și va fi dusă la Câmpia Turzii și după aceea va fi examinată din toate punctele de vedere de către o comisie de specialiști. Nu știu exact când va fi dusă la Câmpia Turzii, dar pot să vă spun cert că toate rămășițele care au putut fi adunate sunt conservate și pregătite pentru a fi examinate”, a precizat șeful Parchetului Militar Cluj.

El a adăugat că deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, dar că este posibil să fie vorba inclusiv de o cedare a elicopterului.

„Cauzele sunt bănuite. Sunt examinate absolut toate circumstanțele care ar fi putut duce la această catastrofă, toate împrejurările posibile. Poate să fie și condiții meteo, poate să fie și o cedare a aparatului din punct de vedere tehnic. Se vor face verificări cu privire la absolut tot ce ține de plecarea aeronavei, care trebuia să plece în stare perfectă, examinată. Nu putem exclude nici greșeala de pilotaj. Să vedem, urmează să fie decriptată cutia neagră, înregistratorul de bord, totul este verificat, să vedem ce s-a întâmplat acolo. Cutia neagră este recuperată, dar conținutul ei, transcriptul, deocamdată nu-l avem”, a mai spus Viorel Siserman.

DSC_0907

Procurorii militari investighează cauzele tragediei petrecute, ieri dimineață, la Stejăriș

Potrivit acestuia, este dificilă și identificarea celor opt militari care au murit.

„Am recuperat victimele, persoanele decedate sunt la Serviciul de medicină legală din Sibiu, acolo se face identificarea lor. Este foarte greu să-i identificăm. Câțiva au putut fi identificați după obiectele personale și documente, pentru ceilalți urmează se va face o testare specială”, a explicat șeful Parchetului Militar Cluj.

Opt militari și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți în urma prăbușirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri dimineața, pe raza localității Mălâncrav, județul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*