Eliminați din Cupă de FCSB

FC Hermannstadt a ratat calificarea în semifinalele Cupei României, după ce conducea FCSB, cu 1-0, în minutul 84.

Pe o vreme câinoasă, sibienii au luat cu asalt tribuna Municipalului, în speranța unei noi minuni cu FCSB în Cupa României. Au „pictat“ marginea terenului cu confetti, invitându-și echipa la spectacol încă din start. Fără să sclipească însă, FC Hermannstadt (cu câțiva jucători menajați de Miriuță) a jucat totuși curajos. A împins jocul către terenul advers, după ce i-a trecut glonțul pe la ureche, în minutul 3, când Novo a scos incredibil o minge plasată de Moruțan din interiorul careului. Până la pauză puteam marca prin Rimane, care a trimis peste din 11 metri.

Mutări în atac

Ambii antrenori au mutat în atac la pauză, în încercarea de a da lovitura. După o oră de joc, Yazalde avea să șteargă praful de pe bara din stânga lui Vlad, pentru ca 10 minute mai târziu Olaru (FCSB) și Jô Santos (FCH) să șuteze periculos, puțin alături. I-a urmat Coman (min. 74), care a trimis peste din 8 metri. Echilibrul s-a rupt în min. 75, când Debeljuh, introdus pe teren de Miriuță, l-a lobat pe Vlad, la capătul unei faze simple de atac: 1-0. N-a fost suficient pentru încă o calificare de poveste. FCH a coborât liniile, iar în min. 84, o centrare a lui Crețu a fost deviată nefericit în propria poartă de Dobrosavlevici, 1-1. Chiar înainte de final, în min. 89, Man a inventat o pasă pentru Florinel Coman, care l-a lobat pe Novo și a întors spectaculos: 1-2.

Victorie în play-out

În competiția care contează acum cel mai mult, în prima etapă din play-out, luni, pe Municipal, FC Hermannstadt a reușit o victorie prețioasă în fața Chindiei Târgoviște, scor 1-0, în urma unei prestații consistente. A avut chiar o primă repriză excelentă, în care și-a dominat categoric adversara, însă a marcat o singura dată, în minutul 4, prin golgeterul Gabriel Debeljuh, ajuns la cota 9 în această ediție de campionat. FCH și-a trecut astfel în cont primele 3 puncte în această fază a competiției, tocmai în dauna unei contracandidate directe la retrogradare. Rezultatul l-a bucurat foarte tare pe antrenorul Vasile Miriuță, care și-a felicitat toți jucătorii pentru determinarea cu care au evoluat.

Luni, în deplasare

Cu mai mulți titulari menajați în sfertul de Cupă de aseară, FC Hermannstadt atacă cel puțin un punct în etapa următoare, luni, 9 martie, de la ora 18, în deplasare, la Voluntari. Întâlnirea se repetă după nici 3 săptămâni, pe 22 februarie elevii lui Vasile Miriuță încheind sezonul regulat cu un eșec, 0-2 (0-1), după un meci slab, fără nerv, contrar stilului cu care ne-au obișnuit în ultimul timp. Să sperăm că au jucat doar „la derută“, iar acum se vor revanșa cu un rezultat care să le aducă mai multă liniște în cursa pentru evitarea retrogradării.


Dan GAFTON

One Comment

  1. Pingback: Eliminați din Cupă de FCSB – Made in Transilvania

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*