Expoziție de trofee de vânătoare la Muzeul ASTRA

„H-Hunting Prize – Sibiu 2022” este o expoziție de trofee, care urmărește și promovarea elementelor de cultură cinegetică, artă și literatură, taxidermie(meșteșugul și arta prelucrării, respectiv a re-producerii animalelor în scopul prezentării publice sau particulare), sculpturi & bijuterii s.a.

Expoziția de trofee ,,H-Hunting Prize – Sibiu 2022” este organizată de CIC TEB RO – Asociația Evaluatorilor de Trofee de Vânat.

Este vorba despre o asociație profesională formată din evaluatori certificați, cu scopul de a promova conservarea biodiversității faunei sălbatice și menținerii echilibrului ecologic prin vânătoare, respectiv monitorizarea, înregistrarea și ierarhizarea trofeelor de vânat cu parametrii de măsurare unitari, specifici fiecărei specii, conform metodelor și standardelor actuale instituite de CIC (Consiliul Internațional al Vânătorii și Conservării Biodiversității).

Pentru trofeele care întrunesc punctajul necesar, în cadrul expoziției se vor acorda medalii împreună cu certificatul național al medaliei. Prin sponsorul oficial al evenimentului, activitatea de evaluare și acordare de diplome și medalii naționale se va oferi în mod gratuit tuturor participanților. De asemenea, se vor premia recordurile expoziției la speciile urs brun (Ursus arctos), lup (Canis lupus), cerb comun (Cervus elaphus), căprior (Capreolus capreolus), capră neagră (Rupicapra rupicapra) și mistreț (Sus scrofa) cu medalii din aur masiv.

Epoziția se va deschide sâmbătă, 16 aprilie, la ora 10.00 la Muzeul ASTRA în Pavilionul Muzeal Multicultural.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*