Este o perioadă de coșmar pentru animale. Cum să îți protejezi prietenul patruped de petarde

Este acea perioadă din an în care auzim petarde și pocnitori la tot pasul. Deși nouă ni se poate părea distractiv, pentru animale este un adevărat coșmar. Atât pisicile, cât și câinii, în mod special, se sperie foarte tare din cauza petardelor și, de cele mai multe ori, fug, în încercarea disperată de a se ascunde de pocnituri. Așa se pierd foarte multe animale, mai ales în noaptea de Revelion. Există și cazuri grave, în care animalele sunt rănite de pearde aruncate de inconștienți sau fac infarct din cauza sperieturii. Câteva sfaturi utile ca să vă protejați prietenul patruped în această perioadă.

Noaptea de revelion, dar și perioada premergătoare, este una înfricoșătoare pentru animale. Petardele care pocnesc la tot pasul, chiar și ziua, le sperie îngrozitor, și de aici încep problemele.
”Din experiențele anilor trecuți, în preajma Sărbătorilor de iarnă s-au pierdut foarte multe animale, mai ales din cauza zgomotului produs de pocnitori. Zgomotul pocnitorilor este inspăimântător pentru toate animalele. Din acest motiv vă rugăm să încercați să le protejați pe cât posibil”, fac apel reprezenanții Animal Life Sibiu.
Tot ei vin cu un set de recomandări pentru posesorii de animale:
– NU vă plimbați cățeii fără lesa pe stradă. Deși nu s-a îndepărtat niciodată de dvs, în această perioadă există pericolul să audă vreo pocnitoare în apropiere, să se sperie și să îl pierdeți.
– Dacă aveți căței care stau în curte, asigurați-vă că nu au cum să evadeze (că nu pot sări gardul, că gardul nu este rupt etc.) și că au un spațiu în care să se ascundă. Dacă într-adevăr doriți să fiți precauți, puneți-i un medalion cu numărul dvs de telefon la gât pentru a-l putea recupera mai ușor în cazul în care totuși se pierde.
– Dacă aveți pisici care au acces și afară, încercați ca măcar în noaptea de Revelion să le țineți într-un spațiu închis.
– Dacă animalul dvs stă în casă și din cauza zgomotelor dorește să se ascundă, lăsați-l! Este cu atât mai stresant pentru el să fie ținut cu forța în brațele stăpânului.
– Oricât de mult v-ați dori, NU vă luați câinele să vadă artificiile! El nu se va bucura la fel ca dvs, ci va fi mai degrabă terorizat de mulțime și de zgomot. Pentru el este înfricoșător, nu este o distracție.
Tot în această perioadă animalele dvs. pot suferi accidente din cauza teribiliștilor cărora li se poate părea foarte amuzant să arunce cu pocnitori spre animale.
”Vă rugăm să țineți cățeii în casă sau în curte!”, este apelul celor de la Animal Life Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*