„Este, până la urmă, o calificare!“

FC Hermannstadt a transpirat din greu la jumătatea săptămânii pentru a trece de AFC Odorheiu Secuiesc, 0-0 (3-1 d.p.) în turul 4 al Cupei României.

Meciul s-a disputat miercuri, pe terenul echipei de Liga a 3-a, și a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a se decide echipa care merge în „16-imi“.

Echipă „nouă“

Într-o formulă serios modificată față de partidele din campionat, echipa sibiană a lăsat impresia că, în acest sezon, Cupa României e un obiectiv secundar. Marius Măldărășanu a jucat cu: Vlad Muțiu – Marian Chirițoiu (Cosmin Bucuroiu 46′), Paul Antoche, Saeed Issah, Gheorghe Tomșa – Baba Alhassan (Mino Sota 61′), Andrei Lungu – Lucian Buzan, Ionuț Năstăsie (Valentin Buhăcianu 88′), Călin Popescu (Alexandru Oroian 61′) – Stjepan Plazonja (Silviu Balaure 46′). Câțiva dintre jucătorii utilizați mai puțin până acum au ieșit însă în evidență și au reușit să trimită FCH mai departe, în faza „16-milor“.

Eroul meciului

FCH a controlat în mare parte jocul, a avut și câteva ocazii, însă cele mai importante evenimente s-au consumat la poarta lui Vlad Muțiu, aflat la primul meci oficial în poarta sibiană de la venirea sa de la Cluj. Acesta avea să devină eroul meciului, după ce a apărat excelent pe parcursul celor 120 de minute, când a parat și un penalty (‘83) și a avut și noroc la o bară a gazdelor, cu 4 minute înainte de final. Ziua excelentă a continuat apoi la loviturile de departajare, Muțiu reușind să „ghicească“ de 2 ori, pentru o calificare cu mari emoții. „Pur și simplu am fost inspirat. Mă bucur că am reușit să îmi ajut echipa. Dacă n-am reușit să batem în 120 de minute, adversarul a stat bine în teren, s-a apărat… Am ratat, au avut și ei ocazii, asta este… Nu mai contează acum. Important e că ne-am calificat și suntem bucuroși. Mă bucur că am reușit să-i facem fericiți astăzi (n.a. pe suporteri)”, avea să declare Vlad Muțiu după meci.

„Am avut șansă“

„Plătim tribut ratărilor, am avut trei ratări singur cu portarul până la faza penalty-ului ratat de adversar. Până la urmă, cei din Odorheiu Secuiesc au avut și ei șansa lor, pe urmă noi am avut șansă, pentru că puteam pierde meciul în decursul celor 90 de minute și chiar și după 120 de minute, cu acea bară, după care șansa ne-a surâs. Este, până la urmă, o calificare! Știți foarte bine că, în general, în competiția asta apar surprizele tot timpul. Și eu am trăit-o, ca fotbalist. Nu mi-aș fi dorit să trăiesc emoțiile astea la meciul ăsta. Face parte din experiența mea și sigur voi deveni mai puternic după meciul ăsta”, a afirmat Măldărășanu.

În campionat

Echipa sibiană se pregătește acum să revină în forță în campionat. În runda a 6-a, va întâlni în deplasare, marți 14 septembrie, de la ora 17, pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu. În aceeași etapă se mai joacă partidele: Dunărea Călăraşi – Unirea Constanţa; Dacia Unirea Brăila – Concordia Chiajna; Ripensia Timișoara – Astra; Comunal Şelimbăr – FC Braşov; Metaloglobus Bucureşti – Politehnica Timișoara; Politehnica Iaşi – FC Buzău; Unirea Dej – Steaua; Unirea Slobozia – Petrolul; Csikszereda Miercurea Ciuc – Universitatea Cluj.

CSC Șelimbăr și FC Inter

În aceeași rundă a Cupei României, CSC Șelimbăr a ratat calificarea, după ce a cedat la loteria penaltiurilor, în deplasare, în fața CS Hunedoara, scor 2-2 (5-6 d.p.). Tot în Cupa României, dar în faza județeană, FC Inter a trecut de AS Cibinul Cristian cu 10 – 1 (5-1). Reveniți în campionatul Ligii a IV-a, interiștii au spulberat în prima rundă FC Avrig 5-1 (3-0) chiar pe terenul contracandidatei la promovare de anul trecut. Sâmbătă 11 septembrie, de la ora 11, FC Inter întâlnește în campionat ASA Sibiu, pe Stadionul Obor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*