ETERNA CĂLĂTORIE A FOTOGRAFIEI. Începe Salonul Internațional de Artă Fotografică

Cea de-a 22-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu își deschide porțile duminică, 3 octombrie 2021, de la ora 12, la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, unde va avea loc vernisajul și premierea câștigătorilor.

Vizitatorii pot admira până în 10 octombrie 2021, lucrările selectate de la artiști fotografi din peste 50 de țări, de pe întregul mapamond. Salonul poate fi vizitat în mod gratuit, în timpul programului prevăzut de Centrul de Informare Turistică, de luni până vineri între orele 9-17, iar sâmbăta şi duminica între orele 9-13.

La ediția din acest an, la tradiționalele secțiuni „Open Color” și ”Open Monochrome” s-a adaugat secțiunea ”Photo Travel”. Efectul globalizării este evident și, ca atare, genul Photo Travel a devenit cel mai prezent la saloanele internaționale de pe întregul mapamond. Libera circulație permite ca splendoarea naturii și măreția obiectivelor turistice să devină accesibile tuturor călătorilor. La aceasta, se adaugă și performanța tehnologică a fotografiei digitale, aflată într-un progres fără precedent, ceea ce face posibil ca orice pasionat să se inițieze în arta de a ,,scrie cu lumină” într-un timp relativ scurt.

Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu rămâne merituos la cota maximă de 5 stele, ceea ce va menține Sibiul pe harta mondială a fotografiei de excelență artistică.

,,Artiști fototografi de pretutindeni au participat la ediția din acest an, pentru ca lucrările lor să continue drumul început în momentul captării. Sibiul face parte din circuitul cel mai râvnit al competițiilor internaționale datorită reputației pe care a dobândit-o de-a lungul deceniilor, motiv pentru care mii de fotografii de pe întregul mapamond poposesc aici, anual, în speranța recunoașterii lor estetice. Totul stă sub semnul eternei călătorii întru admirație. Iată de ce Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, ediția a 22-a, propune la secțiunea specială tocmai tema Photo Travel (fotografia de călătorie). Dincolo de orice restricții, acest gen fotografic își împlinește destinul de globe-trotter vizual, ajungând în fața dumneavoastră, a privitorilor”, au declarat organizatorii.

Organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, evenimentul este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*