Eugen Beza: „Avem o echipă nebună!“

Pe Stadionul Concordia 2, CSC 1599 Șelimbăr a făcut un excelent joc tactic, ținând în șah echipa ilfoveană aproape tot meciul. Eugen Beza a mizat din start pe cinci jucători aduși în perioada de transferuri recent încheiată, între care Dandea și Rizea. Pe primul l-a desemnat căpitan, iar pe cel de-al doilea îl utilizează deja titular, deși a fost adus în chiar ultima zi de tranferuri, de la FC „U“ Craiova. Născut pe 17 decembrie 1996, atacantul are „ștaif“ de Liga I, reușind să se integreze perfect cu un assist runda trecută și un (prim) gol pentru CSC Șelimbăr la Chiajna.

foto: facebook/CSC 1599 Șelimbar

Partida a avut nerv, cu gazdele în căutarea formei de anul trecut când s-au bătut la promovare până aproape de final, cu Ianis Zicu antrenor și fostul internațional Raul Rusescu adus în vară pentru performanță. „Călăreții“ au reușit însă să închidă culoarele spre poarta lui Mitrovic, și-au arătat „colții“ pe recuperare și au dat lovitura aproape de jumătatea reprizei secunde. În minutul 70, Alex Luca îl vede pe Alexandru Raicea în preajma careului poziție centrală, iar acesta rezolvă faza în stil de atacant pur sânge. Se întoarce cu fața spre poartă înconjurat de mai mulți apărători adverși și șutează la vinclu, fără speranțe pentru  portarul Concordiei. „Mă bucur foarte mult că am reușit să marchez și sper să o țin tot așa“, a declarat Alexandru Rizea la final.

Ilfovenii au reacționat imediat, în minutul 71 fiind nevoie de inspirația lui Crișan, din poziție de ultim apărător, pentru a ne păstra avantajul. Mustacă a reluat din stânga la colțul lung, iar Radu Crișan a respins de pe linia porții din fața lui Ndiaye. Același Ndiaye s-a aflat la originea celei mai mari ocazii ilfovene. Era minutul 90+3 când senegalezul l-a găsit pe Codrea în careu, acesta a întors spre Rusescu, care a tras spre poarta lui Mitrovic. Natea pune piciorul și slăbește forța șutului, Ndiaye reușește să reia cu genunchiul din 6 metri, dar portarul nostru respinge în față. Același Ndiaye mai înceracă o dată, cu capul, dar Mitrovic e din nou providențial, respingând în lateral.

S-a terminat 1-0 pentru CSC Șelimbăr, care a bifat astfel cea de-a 4-a victorie din acest sezon. Cu încă 2 remize, echipa „călăreților roșii“ a urcat din nou pe locul întâi în Liga 2, unde a stat timp de o zi, până la disputarea ultimelor 4 partide ale etapei. CSC Șelimbăr se află acum pe podium, cu 14 puncte, la fel ca Unirea Slobozia (locul 2) și cu unul mai puțin decât liderul Oțelul Galați.

„Avem o echipă nebună, avem o echipă cu băieți de mare caracter. Nu mi-a fost foarte greu să îi remontez după eșecul cu Dej, pentru că au suflet în primul rând și… sufletul îți dă energie.

Le spuneam băieților înainte de joc: Haideți să câștigăm, să rămânem să ne batem cu cei mai buni din liga aceasta pentru că acolo este valoarea voastră.

Nu mă interesează clasamentul, spre final mă va interesa. Raicea e un jucător de mare calitate, chiar dacă l-am adus pe ultima sută de metri, e un băiat de caracter care se integrează perfect în grupul nostru pe care l-am format.“, a transmis Eugen Beza după meci.

În spate e o muncă de un an și ceva, pentru că avem o echipă omogenă, am ținut grupul jucătorilor de anul trecut, care evoluau, am mai adus un mare lider cum este Dandea, care ne ajută foarte mult. Cred că asta trebuie scos în evidență, munca clubului în primul rând, noi suntem cei care arătăm ce se muncește în spate. Munca clubului este foarte importantă și, mai mult, avem o susținere totală din partea primarului Marius Grecu și a Consiliului Local.

Vrem să-i dedicam victoria primarului Marius Grecu pentru că ne susține necondiționat … tuturor celor care au suferit după meciul cu Dej. Am avut victoria în buzunar, dar se pare că am învățat ceva și soarta ne-a ajutat astăzi, pentru că la ocazia imensă a lui Ndiaye puteam să pierdem 2 puncte

CS Comunal Șelimbăr: Mitrovic – Arhirii, Riza, Raicea, R. Crișan, Al. Luca, Dandea (cpt.), Ciocâlteu, Cărăruș, Oct. Ursu, Gele

Rezerve: Silveanu – Monea, Tătar, Curtean, Buzan, Tud. Man, Cîrstean, Mir. Manole, Natea. Antrenor: Eugen Beza

Concordia Chiajna: Chudy – R. Simion, Palmeș (cpt.), Stănică, Bușu, Codrea, Ghimfus, Pațurcă, Ndiaye, Llullaku, Mih. Constantinescu

Rezerve: Chesneau – Leo. Alexandrescu, Maric, Vl. Mihalcea, Skytte, Negoi, Mustacă, Alb. Voinea, Rusescu. Antrenor: Ianis Zicu

Program și rezultatele etapei a 7-a a Ligii2 la fotbal:

ACS Viitorul Tg. Jiu – Progresul Spartac 1-0 (0-0)

Concordia Chiajna –  CSC 1599 Șelimbăr 0-1 (0-0)

Metaloglobus București – CSM Slatina 0-1 (0-0)

Minaur Baia Mare – CSC Dumbravita 3-4 (1-4)

Unirea Dej – Politehnica Timișoara 2-2 (1-1)

Gloria Buzău – Dinamo București 2-1 (1-1)

Oţelul Galaţi – FC Brașov 2-1 (1-0)

Ripensia Timișoara – Csikszereda M. Ciuc 0-0

Unirea Slobozia – Poli Iași 0-0

CSA Steaua București – Unirea Constanța – amânat

CLASAMENT

sursa: fotbal-flash.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*