Europa de pe pietonal

Detaliile care fac frumuseţea continentului nostru se regăsesc în 28 de fotografii de mari dimensiuni – câte una pentru fiecare ţară membră a UE -, ce compun „Another Europe / O altă Europă”, expoziţie care a fost vernisată, azi, la hotelul Împăratul Romanilor. Sibienii pot vedea fotografiile pe strada Nicolae Bălcescu.

Realizată după un concept inedit, în aer liber, expoziţia va putea fi vizitată până pe 16 mai.

Cei 28 de artişti vizuali care expun lucrări au fost aleşi de custodele expoziţiei, britanicul Hamish Park, din aproape 200 de candidaţi de pe tot continentul. „Din perspectiva tematicii vaste a patrimoniului cultural european, expoziția a fost concepută ca o ilustrare a acelor elemente comune care conferă culturii europene caracterul său distinctiv, punând în evidenţă, în acelaşi timp, particularitățile care individualizează patrimoniul cultural al fiecărei națiuni. Amestecul de artiști cu renume sau mai puțin cunoscuți oferă ansamblului o anumită tensiune şi constituie o dovadă a bogăției talentului fotografic din întreaga Europă”, a spus acesta.

Șase din cei 28 de artiști fotografi europeni expozanţi au discutat cu publicul român despre pregătirea expoziţiei, fotografia ca artă și ca instrument de actualitate. După deschidere, aceștia au participat la un atelier care a avut loc, azi, la Sala Senatului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Artiștii fotografi sunt: Hamish Park (Marea Britanie), Jeanette Hägglund (Suedia), Petra Lajdova (Slovacia), Adam Panczuk (Polonia), Oana Stoian (România) și Andreas Trogisch (Germania).

Evenimentul este organizat de Forumul Cultural Austriac București, în colaborare cu EUNIC România (Rețeaua Institutelor Culturale Naționale din Uniunea Europeană), Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Primăria Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*