Europe Code Week 2019 în Agnita

Asociaţia de părinţi G.D. Teutsch din Şcoala cu clasele I-VIII Agnita organizează evenimentul de programare ,,În lumea Scratch” în cadrul
iniţiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană.

Acesta se adresează elevilor din clasele a II-a şi se desfăşoară pe data de 16 octombrie, în Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii Gimnaziale ,,Georg Daniel Teutsch”, Corp B, strada Mihai Viteazu, nr. 83.

Evenimentul este finanţat cu ajutorul iniţiativei Meet and Code, susţinută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH şi reţeaua TechSoup Europe în 25 de ţări europene şi susţine, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie şi programare desfăşurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019). În România, iniţiativa Meet and Code este coordonată de Asociaţia Techsoup.

Evenimentul ,,În lumea Scratch” constă în familiarizarea elevilor cu interfaţa Scratch şi va fi coordonată de profesorul pentru învăţământ primar Emilia-Elisabeta Niţescu. În cele două ore alocate evenimentului, elevii vor învăţa prin joc, investigaţie şi colaborare diferite sarcini de învăţare. Noutatea în ceea ce priveşte evenimentul este aceea că elevii vor programa de la un nivel de începători spre intermediar şi vor lucra online.

Rezultatele aşteptate în urma activităţilor din eveniment sunt: familiarizareacu interfaţa Scratch; colaborarea în cadrul echipelor pentru a realize sarcinile cerute; completarea chestionarului final, feedback-ul elevilor, pe Kahoot.

,,În urma chestionarelor date părinţilor elevilor din clasa mea, am constatat că părinţii sunt conştienţi de timpul petrecut de copii la calculator. De aceea doresc, prin acest eveniment, să le arăt elevilor mei că jocul pe calculator se poate face prin strategie, dar acum ei
sunt cei care creează jocul, ei sunt creatori de jocuri interactive, cu personaje şi scene alese de ei. Ei devin creatori de jocuri interactive şi poate pe viitor vor devin chiar ei IT-işti. O lume a lor, o lume Scratch!”, a explicat Emilia-Elisabeta Niţescu, deţinătoare a două certificate de calitate eTwinning, reprezentând Şcoala Gimnazială ,,Georg Daniel Teutsch”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*