Evelina – un nou început pentru Ucraina

Prima pacientă refugiată din Ucraina a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Ludmila, a născut miercuri o fetiţă pe nume Evelina.

„În toată nebunia aceasta a războiului, mai avem şi ştiri pozitive. M.L. este prima pacientă refugiată din spitalul nostru şi ne bucurăm că a născut cu bine, un început şi un ajutor pentru viitorul Ucrainei“, a declarat directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Daniel Chelcea, pentru Agerpres. Acesta a transmis familiei toate gândurile bune şi speranţa de pace.

Ludmila este o refugiată dintr-un sat de lângă Cernăuţi, care a fugit din calea războiului cu doi copii şi însărcinată cu Evelina. Şansa lor a fost familia preotului din satul Veştem, Bogdan Constantin Taifas, care le-a întins o mână de ajutor. „Eu sunt din Ucraina, dintr-un sat aproape de Cernăuţi. Sunt aici, la Veştem de o săptămână. Acasă mai este bărbatul şi un fiu, dar stau încuiaţi în casă“, spunea, în urmă cu câteva zile, Ludmila. Femeia a fugit din Ucraina cu scopul de a ajunge la mama ei, care lucrează în Italia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*