Eveniment editorial

Marți, 17 septembrie, a avut loc la Biblioteca Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu lansarea numerelor recente ale revistei Transilvania, cu interes special pentru numărul 4/2019, dedicat
cercetărilor recente privitoare la patrimoniul arheologic românesc.

Coordonat de profesorul Ioan Marian Țiplic, numărul în speță al Transilvaniei este un rezultat al colaborării instituționale dintre Complexul Național Muzeal ASTRA și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

În prima parte lansării, au avut intervenții redactorul-șef al revistei Transilvania, Radu Vancu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Bondrea, și coordonatorul numărului care a reprezentat punctul principal de interes al evenimentului. S-a discutat pe larg despre proiectele comune de cercetare ale ULBS și ale Revistei Transilvania, despre relevanța în contextul studiilor arheologice a cercetărilor publicate în numărul 4/2019 al reviste și, pe larg, despre proiectele editoriale ale revistei și noua serie de dosare propusă în anul 2019 în paginile acesteia.

În a doua parte a lansării, au avut intervenții ceilalți membri ai redacției Transilvania, Dragoș Varga, Vlad Pojoga și Ștefan Baghiu, care au vorbit despre evoluția în timp a inițiativelor culturale și de cercetare ale revistei. Dintre acestea, menționăm festivalul Poets in Transylvania și Colocviile Revistei Transilvania, și despre cel mai recent și îndrăzneț proiect de cercetare al acesteia, „ASTRA Data Mining. Muzeul digital al romanului românesc din secolul al XIX-lea“. Au avut, de asemenea, intervenții, și prorectorii ULBS Claudiu Kifor și Livia Ilie.

Pentru consultarea celor mai recente numere ale revistei, vizitați site-ul revistatransilvania.ro.


Vlad POJOGA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*