Evenimentul „Serile Sibiului“ împlinește 10 ani

În toamna anului 2009 a avut loc prima întâlnire dedicată istoriei Sibiului, ce mai apoi avea să devină un eveniment lunar organizat de către Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu sub denumirea de „Serile Sibiului“.

Este un drum lung ce merită aniversat. De aceea, organizatorii propun un maraton de istorie sibiană, joi, 28 noiembrie. Intrarea este liberă.

Astfel, ediția 70 a evenimentului „Serile Sibiului” începe de la orele 18.00, cu o prezentare susținută de către directorul Muzeului de Istorie din Sighișoara, dr. Nicolae Teșcula, ce va vorbi despre disputele din publicistica social-politică a Sibiului anilor ‘60 ai secolului al XIX-lea. Apoi, începând cu orele 19.30, urmează o incursiune în istoria culinară a Sibiului cu specialiștii Bibliotecii Județene ASTRA, managerul dr. Silviu Borș și cercetătorul dr. Dan Nanu.

„Este foarte interesant a vedea cum s-a dezvoltat Sibiul din două unghiuri de analiză, diametral opuse. Sibiul a crescut și și-a scris propria istorie, fie că era vorba de dispute politice sau de producția berii ori a pâinii. Cum a început totul, cine a început și, mai ales, ce mostenim de atunci până în prezent, sunt câteva dintre subiectele atinse. Vă așteptăm joi, 28 noiembrie, de la orele 18.00, la Cafe Wien (Piața Huet, nr. 4), locul predilect de povestire a istoriei Sibiului, pentru a sărbători cei 10 ani de «Serile Sibiului». Pentru că locurile sunt limitate, vă rugăm să vă faceţi din timp rezervare la numărul de telefon: 0733.223.223”, transmit cei de la AIOS.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*