Evoluția COVID-19 la Sibiu

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției monitorizează azi 513 persoane izolate și 353 persoane aflate în carantină. La nivelul județului Sibiu în urma testării COVID-19 au fost confirmate pozitiv 120 de persoane și 534 de rezultate au fost negative. Până în acest moment în județul Sibiu au fost înregistrate 11 decese și 25 persoane au fost declarate vindecate și externate din rândul persoanelor confirmate pozitiv COVID-19

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 152 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Solicitările telefonice și scrise au vizat în principal:

  • centralizarea datelor și informațiilor referitoare la acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus;
  • întocmirea răspunsurilor la solicitările autorităților administrației publice locale;
  • coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu;
  • sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare, ce necesită ajutor.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 25 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 91 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

Ieri, polițiștii, polițiști locali și efective MApN au avut 80 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-au dat 59 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare de 99.000 lei. În perioada de referință, 3 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 260 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de izolare, nefiind identificate persoane care să nu respecte măsura izolării.

De asemenea, 4 societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Jandarmii au dat 5 avertismente scrise și 4 amenzi în valoare de 6500 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*