Examen picat. Ne revedem la primăvară!

Universitatea Cluj ne-a pus în situația de a reface calculele după meciul de aseară, de la Mediaș, din penultima etapă a sezonului regulat al Ligii 2 la fotbal. Studenții s-au impus cu 2-0 (1-0), după un meci în care FCH a jucat „la cutie“ și a reacționat prea puțin la golurile primite.

foto: facebook/Universitatea Cluj

Meci complicat de condițiile meteo, pe stadionul Gaz Metan, aseară, în Liga 2. FC Hermannstadt și Universitatea Cluj, locurile 2 și respectiv 3 înaintea partidei, ambele calificate în play-off, se întâlneau pentru puncte, pentru ierarhia finală pe podiumul sezonului regulat și mai ales pentru moralul cu care vor aborda asaltul final spre Liga I.

După vremea primăvăratică de săptămâna trecută, derbiul etapei s-a jucat în jurul a zero grade Celsius, pe un teren albit de zăpada căzută la pauză și în prima parte a reprizei secunde. Situație care pare să-i fi venit „mănușă“ echipei clujene.

Planuri năruite

La capătul unei perioade cu transferuri bune, cantonament și jocuri amicale reușite, plus o victorie cu 6-0 la reluarea campionatului, echipa sibiană a ajuns la momentul adevărului cu fruntea sus. Posibil prea sus. Iar Universitatea Cluj, cu un lot valoros și mai ales multă dorință de victorie, a profitat din plin. Jocul a avut un ritm bun, în special în prima repriză, când s-a jucat pe iarbă. Din păcate, planurile sibienilor legate de acest meci au fost stricate de Tescan (‘8) care s-a „ascuns“ în spatele apărării noastre la un corner și ne-a tăiat tot elanul. 0-1, după un început bun al FCH, cu două bune oportunități la poarta clujeană, între care una care i-a permis portarului Gorcea un plonjon de zile mari.

Au urmat reglajele în teren, în urma noii situații de pe tabelă. „Curentați“ la primul atac consistent al „șepcilor roșii“, sibienii au devenit exagerat de prudenți. Au permis adversarului o posesie prelungită, au lansat atacaturi prea lungi și previzibile, în încercarea de a evita contraatacuri periculoase. Iar timpul a tot curs. Până să ne luăm inima-n dinți, a venit pauza.

La pauză a venit iarna

Toate speranțele celor de la FCH se legau acum de actul secund. De strategia adoptată în vestiar. Numai că, la revenirea pe teren, jucătorii s-au trezit în plină iarnă. Un teren complet acoperit cu zăpadă, minge de culoare galben fluorescent, reluare cu o întârziere de 5 minute. După alte cinci minute, jocul s-a oprit din nou, pentru ca organizatorii să curețe din nou marcajele terenului.

Jucătorii ambelor echipe au întâmpinat serioase dificultăți în a controla balonul, meciul transformându-se într-unul de uzură, cu alunecări periculoase pentru integritatea lor. Din păcate, Pantea (‘56) și Opruț (‘66), ambii fundași de bandă ai Sibiului, extrem de importanți pentru rolul lor ofensiv în angrenajul echipei, au ieșit accidentați. Iar Marius Măldărășanu s-a văzut nevoit să schimbe din nou strategia. Însă fără succes.

Penalti refuzat

Ca urmare, într-o întreagă repriză secundă s-a jucat foarte puțin fotbal. Ai noștri au încercat să revină după ce s-a potolit ninsoarea, dar Gorcea s-a opus din nou, la un șut bun semnat de Balaure (‘67). Trei minute mai târziu, Călin Popescu, introdus la pauză în locul lui Oroian, a șutat spre poartă din careu, mingea a lovit mâna lui Pires, însă arbitrul Sorin Costreie (Buftea) n-a văzut hențul, iar faza s-a încheiat doar cu un galben primit de Buhăcianu. Colac peste pupăză, în minutul 73, de ceea ce s-au temut sibienii toată prima repriză, s-a întâmplat. Pe un contraatac rapid al clujenilor, Ely Fernandez era găsit liber în careu, iar acesta avea să prindă un șut imparabil, în vinclul de la colțul lung al porții apărate de Iliev: 0-2

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea (Tomșa ‘56), Bejan, Antoche, Opruț (Issah ‘74) – Mino Sota, Biceanu (I. Hora ‘46) – Balaure, P. Petrescu (cpt.), Al. Oroian (C. Popescu ‘46) – Buhăcianu (D. Paraschiv ‘82)

Mergem la Timișoara

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt coboară pe 3 în clasament, în urma Universității Cluj și a liderului Petrolul. Echipa sibiană va juca în ultima etapă a sezonului regular sâmbătă 12 martie, de la ora 14, la Timișoara, cu Poli, în timp de Universitatea are meci acasă cu Dunărea Călărași.

Cine promovează

Reamintim, în această ediție de campionat, sezonul regulat cuprinde 19 etape, fiind programate doar meciuri tur. Primele șase echipe vor juca apoi în play-off, în sistem tur-retur, având așadar încă 10 etape de disputat. Vor promova direct în Liga 1 echipele aflate pe locurile 1 şi 2 din Liga 2, urmând ca echipele clasate pe locul al 3-lea și al 4-lea să dispute baraj în două manşe (tur-retur) cu echipele clasate pe locurile 8, respectiv 7 în play-out-ul Ligii 1.

Ca urmare, FC Hermannstadt se va mai întâlni cu Universitatea Cluj de două ori în această primăvară, în cadrul turneului play-off, păstrând intacte șansele la promovarea directă în Liga I.

Clasament

sursa FRF

Marius Măldărășanu, declarație după meci:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*