EXCLUSIV: Ovidiu Sitterli a renunțat la șefia organizației județene PSD Sibiu (surse)

Presat de conducerea partidului, deputatul Ovidiu Sitterli a demisionat din funcția de președinte interimar al organizației județene PSD Sibiu, au declarat surse social-democrate pentru Mesagerul de Sibiu.

Surse din rândul noului Birou Permanent Județean al PSD Sibiu afirmă că Sitterli acționa ca interpus al lui Ioan Cindrea la conducerea organizației județene, după ce acesta din urmă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și a trebuit să se retragă, formal, din fruntea filialei.

După ce mai mulți aleși locali din rândurile social-democraților sibieni s-au plâns președintelui Liviu Dragnea că la Sibiu nu s-a schimbat, de fapt, absolut nimic, liderii la nivel central au decis înlocuirea întregii echipe de conducere. „Este momentul ca PSD Sibiu să facă niște pași înainte. Se pare că toate avertismentele date de președintele PSD, de dl. Dragnea personal, la București, faptul că l-am sunat pe dl. Sitterli să-i explic încă o dată, că poate n-a înțeles, toate lucrurile astea văd că n-au nici un fel de efect. Atunci trebuie să trecem la planul B. Și planul B n-o să fie foarte simplu pentru toată această echipă”, a declarat Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, pentru Mesagerul de Sibiu, la sfârșitul săptămânii trecute.

Avertismentul dat public de conducerea PSD l-a determinat, se pare, pe Ovidiu Sitterli să ia cea mai bună decizie pentru a-și salva cariera, cel puțin pentru moment.

Reamintim că, exact acum un an, Ovidiu Sitterli – pe atunci prefect al Sibiului – a dat încă o dovadă de obediență, preferând să demisioneze în loc să semneze ordinul privind încetarea mandatului de președinte al Consiliului Județean al lui Ioan Cindrea, condamnat definitiv.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*