Exercițiul de alarmare la Sibiu, un semi-eșec! Cinci sirene s-au defectat chiar în timpul exercițiului

Un număr de opt sirene nu au funcţionat, ieri, în timpul exerciţiului de alarmare, din totalul de 54 existente în cele două municipii din judeţ – Sibiu şi Mediaş, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

În municipiul Sibiu, cinci sirene s-au stricat chiar când s-a dat alarma în oraş. „La nivelul judeţului Sibiu, exerciţiul a fost monitorizat de către cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Cpt. Dumitru Croitoru’ al judeţului Sibiu. Concluziile desprinse în urma exerciţiului sunt următoarele: la nivelul Municipiului Sibiu: din totalul de 38 de mijloace de alarmare, 2 au fost în proces de reparaţie, înainte de începerea exerciţiului, iar alte 5 s-au defectat pe timpul exerciţiului; la nivelul Municipiului Mediaş: din totalul de 16 mijloace de alarmare, unul singur a fost nefuncţional”, se arată într-un comunicat de presă.

În restul judeţului, sirenele au funcţionat. Sirenele stricate din cele două municipii trebuie reparate de către primării şi Consiliul Judeţean Sibiu, au mai precizat reprezentanţii ISU.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*