Expoziție caritabilă pentru Miluță Flueraș la Sibiu

Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu continuă cu o poveste în fotografii realizată de Miluță Flueraș, unul dintre fotografii căzuți pradă infernului din clubul Colectiv.

Miluta FluerasExpoziția este organizată în scop caritabil, fondurile urmând să meargă spre tratamentul medical al fotografului bucureștean.

Fotograf de concert

Prima ediție a Festivalului Internațional de Fotografie Focus Sibiu continuă în această săptămână cu o expoziție organizată în scop caritabil. Expoziția se numește #Colectiv, iar fotografiile ce vor fi expuse sunt realizate de Miluță Flueraș. Miluță este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români când ne referim la fotografia de concert. De-a lungul carierei sale, Miluță Flueraș a realizat mai multe expoziții cu tematică de concert, una dintre ele având loc chiar la Sibiu, în cadrul festivalului Artmania. Din nefericire, Miluță se afla în clubul Colectiv în seara tragediei care a marcat definitiv România. A trăit infernul flăcărilor în clubul bucureștean și este unul dintre norocoșii care au scăpat în viață. Însă starea lui este în continuare gravă.

Ajutor necesar

Flueraș este în continuare internat în spital, cu arsuri de gradul 2, iar tratamentul medical este extrem de costisitor. „Niciunul dintre noi nu s-a gândit vreodată că activitatea noastră din spatele obiectivului ne-ar putea costa viața sau ne-ar putea aduce pe un pat de spital într-o stare atât de gravă”, mărturisește Sebastian Marcovici, președintele Asociației Focus Sibiu.

Donaţii

Expoziția #Colectiv realizată de Miluță Flueraș a fost vernisată ieri, în foaierul Teatrului Gong. Tot acolo au fost amplasate mai multe urne în care trecătorii și spectatorii teatrului vor putea dona bani ce vor fi transferați la finalul expoziției în contul fotografului bucureștean. Expoziția va putea fi vizionată până în data de 9 decembrie. Focus Sibiu este un eveniment organizat de Asociația Focus Sibiu, cofinanțat de Consiliul Local prin Primăria municipiului Sibiu și Casa de Cultură a municipiului Sibiu.

Sebastian MARCOVICI | președinte Focus Sibiu

„Miluță este colegul nostru. Era acolo pentru că își făcea meseria, meseria asta pe care o iubim atât de mult. Ne dorim din suflet să îl putem ajuta și încurajăm sibienii să se alăture demersului nostru, să doneze cât pot pentru a-i ușura colegului nostru zilele de suferință.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*