Expoziție – eveniment dedicată maestrului Sorin Ilfoveanu la Muzeul Naţional Brukenthal

Casa de licitații Vikart, înființată în anul 2019, cu scopul declarat de a susține și promova arta modernă și contemporană românească, în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal  și Uniunea Artiștilor Plastici din România, organizează o expoziție – eveniment dedicată maestrului Sorin Ilfoveanu, una dintre personalitățile marcante ale artei plastice românești.

Muzeul Naţional Brukenthal: Iar când facem această afirmație avem în vedere faptul că specialistul celei mai mari case de licitații din lume, Christie’s, a  așezat într-o expoziție la Londra o lucrare a pictorului român Sorin Ilfoveanu lângă cele semnate de Pablo Picasso și Henri Matisse!

Expoziția de față, Ilfoveanu 2020, reunește 45 de lucrări, pictură în culori acrilice şi desene, în mare parte neexpuse public până acum, având ca tematică subiecte dominante ale artei sale și a fost dedicat Zilei Europene a Patrimoniului.

Proiectul expozițional „Ilfoveanu 2020”, iniţiat şi dezvoltat de Casa de licitaţii Vikart  a debutat în luna septembrie la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, a continuat in luna octombrie la Palatul Culturii, Iasi şi va fi gazduit în cursul lunii noiembrie, într-o altă instituţie de prestigiu din România: Muzeul Naţional Brukenthal. Demersul face parte integrantă din strategia Casei de licitații Vikart, care vizează cultivarea, stimularea și promovarea interesului pentru artă și artiștii contemporani.

Promotor al artei de patrimoniu și al celei contemporane, muzeul devine, astfel, cel mai important partener expozițional în promovarea și consolidarea acestui tip de proiect. Susținând ideea de mobilitate a patrimoniului, evenimentul își propune să aducă plus valoare atât pentru artiștii contemporani și colecționarii de artă, cât și pentru muzee, ținta principală rămânând, însă, publicul.

Personalitate artistică remarcabilă, elev al Maestrului Corneliu Baba, alături de Ștefan Câlția, Sorin Dumitrescu şi Mihai Cismaru, Sorin Ilfoveanu recreează în simplitatea stilului său propriu o lume fără timp, o lume în care eul profund aspiră către cunoaşterea umană, unind trăsăturile spiritului şi sufletului într-un univers niciodată început şi fără de sfârşit.

Deschiderea oficială a expoziției, va avea loc la Muzeul National Brukenthal, vineri, 6 noiembrie,  cu începere de la ora 14:00, în prezența maestrului Sorin Ilfoveanu.

De altfel, la deschidere vor lua cuvântul: dr. Alexandru Chitută, sef sectie, Muzeul National Brukenthal, Luciana Stanciu,istoric de arta,  manager Vikart, Adina Rențea, coordonator proiect expozițional.

Expoziţia va fi putea fi vizitată în perioada 7-29 noiembrie 2020, de miercuri – duminică, în intervalul orar 09:00-17:00.

Curatori: dr. Adina Rențea, dr. Alexandru Constantin Chituță

Din cauza măsurilor de prevenire a infecției cu Covid-19, prezența la vernisaj se face doar pe bază de invitație. Doritorii vor putea viziona vernisajul pe pagina de Facebook a muzeului, unde va fi transmis live.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*