Fă cunoștință cu candidații!

Primăria Sibiu a stabilit 28  de locații unde candidații pentru funcțiile de primar, președinte al Consiliului Județean, consilier local și consilier județean își pot prezenta afișele sau platforma electorală. În fața piețelor, a școlilor, precum și a Spitalului Județean, Cazarmei 90 sau pe Bulevardul Victoriei poți să faci cunoștință cu cei care îți vor votul și conducerea administrațiilor publice locale pentru următorii câțiva ani de mandat.

Conform prevederilor dispoziției privind stabilirea locurilor speciale pentru afișajul electoral se interzice lipirea de afișe pe pereții sau pilonii de susținere ai podurilor, tunelurilor, indicatoarelor rutiere sau sistemelor electronice de reglementare a circulației. Poliția Locală va fi cea care va da amenzi pentru nerespectarea legilor.

 

Campanie cu restricții

 

Președintele Klaus Iohannnis îi avertizează și el pe candidați să nu contribuie la răspândirea COVID-19. „Respectaţi toate aceste reguli şi nu îi expuneţi pe oameni. Niciun obiectiv electoral nu e mai important ca sănătatea, şi orice încălcare a normelor va fi drastic sancţionată. Toate aceste măsuri sunt gândite pentru a facilita accesul la urne al fiecărui cetăţean al României cu drept de vot în condiţii de maximă siguranţă şi să îi ofere oportunitatea de a îi cunoaşte pe cei care candidează. Sunt ţări care au organizat alegeri în această pandemie fără să existe impact masiv în materie de infectări. Un scenariu cu risc zero nu există, dar dacă aceste măsuri sunt înţelese si aplicate, riscul poate fi redus la minim. Am solicitat guvernului o campanie de informare cu privire la aceste proceduri astfel încât toată lumea să ştie ce să facă, ce e permis şi ce nu, atât pe perioada campaniei, cât şi în ziua votului“, a declarat Iohannis.(D.M.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*