Face valuri pe uscat / USR îl acuză pe Adrian Bibu că face campanie mascată pentru PNL

Om de imagine și comunicare, Adrian Bibu știe să fie observat. Întotdeauna a înțeles că, indiferent dacă e de bine sau de rău, e important să fii pe buzele tuturor, iar lumea să vorbească despre tine. Astfel, nu ești niciodată uitat.

Deși alegerile locale s-au încheiat de mult timp, iar în urma candidaturii sale la Primărie, liberalul Adrian Bibu ocupă doar funcția de consilier local, orașul Sibiu a fost împânzit de imagini de mulțumire. Panouri publicitare uriașe, sitate în intersecția bulevardului Mihai Viteazu cu Calea Dumbrăvii, precum și pe alte artere principale ale orașului, îl prezintă pe Adrian Bibu și cele „14.773 de motive de mulțumire“ pe care acesta le are la adresa foștilor săi alegători, locuitori ai municipiului Sibiu. Îndemnul e de a merge mai departe și are legătură, cel mai probabil, cu următoarele alegeri și capitalul de imagine care poate fi câștigat suplimentar.

Reclamat de USR

Asta a stârnit instantaneu furia Uniunii Salvați România filiala Sibiu, care a depus o sesizare la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 34 Sibiu. Cei de la USR susțin că PNL a încălcat legea, culorile folosite pe panoul de mulțumire sunt pe un fundal albastru-galben, culori care pot fi asociate cu Partidul Național Liberal, iar „eroul“ afișajului este un membru marcant PNL, fost candidat la Primăria municipiului Sibiu.

Scandal la biroul electoral

În sesizare „s-a mai arătat că sintagma adrian.bibu@sibibu.ro a fost folosită și în campania electorală pentru alegerea autorităților locale din 27 septembrie 2020 și că, astfel, afișarea pe un panou publicitar de mari dimensiuni a unui asemenea material de propagandă electorală care conține culori combinate de așa natură încât să se facă asocierea cu PNL, folosirea unui font de același tip și de aceeași culoare care este utilizat de obicei de PNL, precum și utilizarea imaginii unui membru PNL este destul de mare și afișarea lui sub pretextul unui mesaj de mulțumire reprezintă în esență o campanie electoral mascată, asocierea dintre PNL și acest mesaj de pe panoul de afișaj fiind EVIDENTĂ, pentru orice persoana care ar vedea acest mesaj publicitar“, se precizează în decizia BEC nr. 34, privind soluționarea sesizării Uniunii Salvați România, filiala județeană Sibiu, înregistrată la BEC sub nr. 81/ 09.11.2020.

Analizând legea și plângerea celor de la URS, BEC Sibiu a decis ca afișele lui Bibu să fie îndepărtate în maxim 48 de ore, urmărirea executării acțiunii fiind făcută de Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu. Concluzia: campania trece, Bibu rămâne!

Dana MUNTEANU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*