Facturile la gaz și electricitate, un coșmar pentru români

Facturile la energie sunt în această perioadă pe buzele tuturor românilor. Factura de gaze și energie electrică a devenit un adevărat coșmar pentru fiecare dintre noi.

Românii se tem tot mai mult că vor fi nevoiți să stea în frig pentru că nu vor mai reuși să facă față prețurilor tot mai mari.

Un exemplu îl constituie o clientă a E-on Energie România, din Agnita, care recent a primit factura la gaz. Cei de la E-on au calculat pentru o săptămână, (perioada 1-8 ianuarie 2021), un consum în valoare de 457,74 lei. Într-u cât pe aceeași factură apare și consumul din perioada 9 – 31 decembrie 2021, valoarea totală a facturii se ridică la 1699,46 de lei.

Clienta E-on se arată pe bună dreptate îngrijorată și se întreabă unde se va ajunge oare în acest ritm.

Chiar dacă statul acordă în prezent în prezent o compensare a facturilor la gaze naturale, acestea se acordă până la un plafon al consumului de până în 300 mc/lună.

Acest plafon este totuși prea mic în opinia lui Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă. Potrivit g4media acesta afirmă:

„Cotele lunare de consum la gaze naturale pentru care statul acordă reducerea din factură sunt prea mici și ar trebui majorate la 400 mc/lună”

Mai mult, tot conform G4 Media, Asociația Energia Inteligentă a arătat că statul este principalul beneficar al creșterii facturilor la gaze. Statul a fost beneficiarul principal al creșterii facturilor la gaz, acesta a încasat în anul 2021, jumătate de miliard de euro, iar în anul 2022 urmează să încaseze 2,7 miliarde de euro. Această sumă echivalează cu creșterea impozitelor și taxelor pentru români în medie cu 150 euro/an/cetățean

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*