Familia Bokor ajunge la tribunal

Conflictul cu partenerii de afaceri l-ar putea costa scump pe soțul viceprimarului Corina Bokor. „Și-a bătut joc de noi! Ne-a înșelat, iar instanța va dovedi asta!“, susține unul dintre foștii asociați ai lui Mihai Bokor de la clubul Karbon.

Soții Bokor nu dețin proprietăți sau bunuri de valoare mare, potrivit celor mai recente declarații de avere și interese | foto: Arnold Klingeis/Facebook

O prietenie veche se va încheia la tribunal. În joc sunt zeci de mii de euro pe care Mihai Bokor i-ar fi obținut de la foștii săi asociați, Mircea Tatu și Ioan Dîrnă. Aceștia îl învinuiesc pe soțul viceprimarului că a „spart“ banii și le-a tras țeapă, după ce s-au trezit eliminați din clubul de pe strada Dorului pe care îl administrau împreună.

FLORIN VRÂNCEANU | avocat: „A fost formulată plângere la parchet împotriva numiților Bokor și a firmei lor pentru fals, uz de fals, gestiune frauduloasă și abuz de încredere, înșelăciune, instigare la fals și infracțiuni prevăzute de legea 31/1990. De asemenea, au fost formulate acțiuni civile în constatarea nulității actelor frauduloase întocmite, precum și pretenții pentru daunele cauzate.“

„E maniac cu pariurile“

Barul funcționa pe firma KARBON BILIARD SRL, înregistrată în 2015, unde Vasile Mircea Tatu și Ioan Liviu Dîrnă au devenit asociați cu fiica soților Bokor, Ariana, în noiembrie 2018. Tot în noiembrie 2018, a fost încheiat un act adițional la contractul de închiriere a spațiului, astfel fiind prelungită valabilitatea sediului social cu mai bine de 6 ani, până în ianuarie 2025. Fiecare dintre cei trei asociați avea mandat de administrator cu puteri depline și afacerile au început să meargă destul de bine. Întâmplător sau nu, dacă în 2017 societatea consemna o pierdere netă de 29.665 lei la o cifră de afaceri de 58.195 lei, iar anul 2018 l-a încheiat cu o pierdere de 22.849 lei, în 2019 a avut o cifră de afaceri de 262.910 lei și profit de 34.808 lei.

Club Karbon | foto: topcitycard.ro

„Ne leagă o prietenie de 20-30 de ani. Soțiile noastre au fost cele mai bune prietene. El a fost un om OK, a avut baruri, dar pariurile sportive l-au ruinat. E maniac cu pariurile. Așa cum a acumulat banii, i-a și «păpat», acum n-are nimic. Dar una e să-ți bați joc de banii tăi și altceva e să le tragi țeapă și altora. Acum doi ani, am intrat în firmă împreună cu Mircea Tatu. I-am dat lui Bokor 48.000 de euro pentru 50 la sută din acțiunile de la Karbon. El și-a luat o mașină și restul banilor i-a băgat la pariuri. Între timp, am mai cumpărat 10 procente, iar anul acesta, la începutul lunii ianuarie, ne-a anunțat că el ar vrea să iasă din firmă“, explică Dîrnă. Aici începe povestea pe care va trebui să o lămurească justiția.

„Ne-a dat afară din bar“

Ioan Dîrnă și Mircea Tatu susțin că i-au plătit lui Mihai Bokor suma de 24.000 de euro pentru partea sa de 40 la sută din KARBON BILIARD SRL – pe care funcționa partea de alimentație publică – și astfel le-au revenit câte o jumătate din acțiunile firmei, fapt confirmat și de Registrul Comerțului, iar în același timp i-au lăsat cale liberă lui Bokor cu TADIBO TDB SRL – firma pe care funcționa biliardul din incinta clubului.

De la începutul acestui an, pe societatea TADIBO TDB apar ca asociați cu părți egale și administratori cu puteri depline Mihai Bokor împreună cu fiul său, Eduard. Firma are ca domeniu de activitate principal „Alte activităţi recreative şi distractive“ și a obținut un profit de 104.000 lei în 2019, anul înființării. „Ce credeți că a făcut Mihai Bokor cu cei 24.000 de euro din ianuarie? A folosit 20.000 ca avans la o mașină de 60.000 de euro, un Mercedes CLS, pentru fiul lui. Iar pe noi ne-a dat afară din bar după trei zile! S-a dus la proprietarul clădirii și a semnat un nou contract de închiriere antedatat, care prevedea ieșirea din spațiu la 1 februarie a firmei unde el deja nu mai era, iar de atunci barul funcționează pe el. Este o măgărie cât cuprinde!“, se revoltă Ioan Dîrnă.

„Mergem până la capăt!“

„Ne-a înșelat! Ne-a luat banii ca să-și cumpere mașină. Categoric este o înșelăciune, iar instanța va dovedi asta. Suntem hotărâți să mergem până la capăt ca să facem dreptate“, afirmă Mircea Tatu, care a depus împreună cu Dîrnă o plângere la parchet, în speranța de a-și recupera banii și spațiul comercial.

Un nou început, chiar de Ziua Păcălelilor?

Până una alta, Mihai Bokor mai are o bătaie de cap: acum două săptămâni a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că a ținut localul deschis în ciuda restricțiilor impuse de intrarea municipiului Sibiu în scenariul roșu. După ce l-au avertizat verbal să închidă barul, polițiștii și jandarmii au descins a doua oară, însoțiți de inspectorii de muncă, și nu s-au lăsat intimidați de faptul că soția lui Mihai Bokor este persoană publică, așa că au aplicat o sancțiune aspră.

În plus, există informații potrivit cărora Bokor a mutat activitatea barului, de la 1 aprilie, pe Karbon Club SRL, o firmă nou înființată.

Club Karbon | foto: topcitycard.ro

Soții Bokor nu dețin proprietăți sau bunuri de valoare mare, potrivit celor mai recente declarații de avere și interese, depuse de Corina Bokor în 27 noiembrie 2020, iar singurele venituri menționate erau salariul de viceprimar, cifrat la 147.905 lei pe an, și o indemnizație de asistent personal, în valoare de 12.845 lei/an, a fiului său Eduard Bokor. Familia mai are un credit bancar de 90.000 lei, scadent în 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*