Familia Iohannis respectă tradiția: „Avem dublă sărbătoare!”

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, azi-noapte, urări de bine tuturor românilor, atât celor care sărbătoresc Paştele, cât şi celor care serbează Floriile.

„Sărbători fericite! Avem dublă sărbătoare: unii sărbătorim acum Învierea – şi le doresc «Hristos a Înviat!» – iar mulţi serbăm astăzi Floriile şi le doresc «La mulţi ani» şi o sărbătoare frumoasă!”, a spus Iohannis la ieşirea de la slujbă.

Klaus şi Carmen Iohannis au fost prezenţi la slujba de Înviere de la biserica parohială romano-catolică „Sfânta Treime”, aflată în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului.

Preşedintele va petrece sărbătorile pascale la Sibiu, alături de familie. Soţii Iohannis au petrecut şi anul trecut sărbătorile de Paşti la Sibiu. Cei doi au participat şi în 2017 a slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică, precum şi la slujba de duminică.

Şeful statului este de religie protestantă, dar participă la slujbele de la biserica romano-catolică din Sibiu, având în vedere că soţia sa este greco-catolică. În 2014, el declara la Sibiu că este „de esenţă, ecumenic”. La începutul lui 2015, Iohannis a participat pentru prima dată în calitate de preşedinte al României la o slujbă ortodoxă, în Catedrala Mitropolitană de la Sibiu, amintește Agerpres.

One Comment

  1. Celestin says:

    Nu vreau sa gresesc, dar am impresia ca doamna Carmen Johannis e romano-catolică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*