FC Hermannstadt a câștigat al treilea amical al iernii. În Antalya îi așteaptă un program infernal!

Echipa sibiană a încheiat primul cantonament din această iarnă, susținut în localitate, cu încă o victorie în amicale.

După 3-0 cu prim-divizionara ACS Poli Timișoara și 2-1 cu Performanța Ighiu în meciurile disputate în zilele de 23 și 24 ianuarie, „alb-roșiii” s-au impus ieri cu scorul de 3-0 în fața echipei AS SR Brașov. Și amicalul cu gruparea din Brașov s-a disputat pe terenul sintetic din imediata vecinătate a Stadionului Municipal. Cosmin Neagu a deschis scorul cu un șut la vinclu, după un sfert de oră de la debutul întâlnirii. Alexandru Târnovan a majorat diferența, din pasa lui Neagu, iar Sabin Lupu a stabilit rezultatul final cu 5 minute înainte de pauză, la capătul unei acțiuni individuale. FC Hermannstadt a evoluat în următoarea alcătuire: Cătălin Căbuz (Horațiu Moldovan ’70) – Mihai Stancu (Claudiu Pamfile ’46), Cătălin Pîrvulescu (Ionuț Stoica ’56), Radu Crișan (Robert Bratu ’70), Daniel Tătar, Lucian Dumitriu (Marius Cătinean ’46), Petrișor Petrescu (Alexandru Coman ’60), Cosmin Neagu, Alexandru Târnovan, Sabin Lupu, Ștefan Blănaru (Andrei Hergheligiu ’46).

Fotbaliștii sibieni au primit liber până luni, 29 ianuarie, iar o zi mai târziu vor face deplasarea la București, de unde vor decola, în dimineața zilei de miercuri, 31 ianuarie, spre Antalya, pentru al doilea cantonament centralizat al iernii.

În Antalya, FC Hermannstadt va disputa alte cinci amicale. Până în momentul de față, sibienii își cunosc patru adversari. Este vorba despre Videoton, ocupanta locului secund din OTP Bank Liga, primul eșalon al Ungariei, de Partizan Belgrad, echipa clasată în momentul de față pe locul 2 în prima divizie din Serbia, KF Llapi, liderul clasamentului primului eșalon din Kosovo, și de FK Altyn Asyr, campioana ultimelor patru sezoane în Turkmenistan, echipă care a evoluat, în ultimele sezoan, în Liga Campionilor Asiei.

Birț, despre transferuri: „Am făcut alegeri bune”

La finalul primului cantonament al iernii, președintele clubului sibian, Teodor Birț, s-a declarat mulțumit de modul în care s-au pregătit jucătorii, de rezultatele din cele trei amicale disputate în această săptămână, precum și de trasferuri. ”A fost un cantonament util. Este îmbucurător faptul că am reușit să trecem cu brio partea mai grea a pregătirii. Sperăm ca, în Antalya, să legăm mai mult jocul și să se cristalizeze formulele de echipă pe care le vom folosi în campionat. Cunoaștem patru din cei cinci adversari pe care îi vom întâlni în amicalele din Turcia. Sunt echipe bune, de vârful clasamentului în campionatele din care provin. Legat de noii-veniți, suntem mulțumiți. Consider că am făcut alegerea bună. Mai este puțin de muncă pentru a-i integra în angrenajul echipei. Sunt convins că ne vor ajuta mult în campionat atât Surugiu, cât și Coman și Târnovan. Este posibil să mai facem unul sau două transferuri”, a declarat Birț.

Secundul Beza, mulțumit de cantonament

Antrenorul secund al echipei sibiene, Eugen Beza, a afirmat, la finalul meciului cu AS SR Brașov, că întreg staff-ul tehnic este mulțumit de primul cantonament al iernii. ”A fost o perioadă grea, de acumulări. Am întâmpinat probleme din cauza zăpezii, în anumite momente. Per ansamblu, suntem mulțumiți de acest cantonament, chiar dacă au apărut mici probleme de ordin medical la unii jucători. Mă refer la Răzvan Dâlbea, la Daniel Tătar, care – din fericire – și-a revenit și a jucat astăzi, la Surugiu, Boboc și Iulian Popa, care s-au resimțit după meciul cu Performanța Ighiu. Bogdan Rusu, din păcate, a luat un virus, o răceală foarte puternică, dar de săptămâna viitoare ni se va alătura. Au fost trei victorii. În perioada asta, indiferent de adversar, încercăm să le creăm jucătorilor o mentalitate de învingători. Am făcut o partidă foarte bună cu ACS Poli Timișoara, o partidă bună – din anumite puncte de vedere – și cu Performanța Ighiu, pentru că am revenit de la 1-0, iar astăzi am câștigat cu 3-0. Cred că diferența putea fi mai mare. Ne-am respectat blazonul”, a spus Beza. Secundul a vorbit și despre transferuro. ”Sunt trei jucători buni, de care aveam nevoie. Din punctul meu de vedere, după modul cum reacționează în grup, dar și la antrenamente, s-au integrat foarte bine”, a afirmat acesta. Eugen Beza i-a transmis un mesaj de condoleanțe antrenorului principal, Alexandru Pelici, care a lipsit de la acest meci, cu AS SR Brașov, din cauza unui deces în familie. ”Suntem alături de el. Vom încerca să îl ajutăm cât mai mult să treacă peste aceste momente dificile”, a mai declarat Beza.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*