FC Hermannstadt a jucat la „Ghibu“

Mai mulți componenți ai lotului grupării FC Hermannstadt, însoțiți de antrenorul Eugen Beza, au fost azi oaspeții Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu. Clubul sibian continuă campania de promovare a fotbalului în școli și licee.

Horațiu Moldovan, Claudiu Pamfile, Radu Crișan, Sabin Lupu, Bogdan Rusu, Robert Boboc, Cosmin Neagu și Radu Necșulescu au evoluat în compania unei selecționate a liceului, condusă de pe margine de profesorul Gelu Leicu, nimeni altul decât fiul fostului președinte al Interului în anii ’90. „Dl. Eugen Beza a inițiat această întâlnire, de promovare a fotbalului în școli. I-am primit cu drag pe cei de la FC Hermannstadt. Fotbalul este un factor emulativ și promovează acest sport frumos în rândul copiilor. Avem foarte mulți juniori la grupele FC Hermannstadt, din toate clasele de juniori, de la a IX-a până la a XII-a. E o mare bucurie pentru elevii noștri că și-au întâlnit jucătorii favoriți. Mă bucur că au venit cu atât de mulți titulari. Mai așteptăm astfel de acțiuni”, a declarat Leicu, spectator fidel la meciurile de pe teren propriu ale echipei sibiene.

Pepinieră la „Ghibu“

„O nouă acțiune, de data aceasta la un liceu. Era și normal ca primul liceu la care ajungem să fie unul cu profil sportiv. Am fost primiți foarte bine. Îi mulțumim frumos d-nei director Dorina Cismaș și d-lui profesor Gelu Leicu pentru colaborare. Avem mulți juniori de la Liceul Teoretic «Onisifor Ghibu», avem câțiva jucători și la echipa a doua. Este un liceu foarte bun”, a afirmat, la rândul său, antrenorul secund al echipei FC Hermannstadt, Eugen Beza. El a mai adăugat că și-ar fi dorit să urmeze cursurile Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”: „Eu am terminat Liceul Sanitar. Din câte știu, pe vremea mea nu exista liceul «Onisifor Ghibu», pentru că, dacă ar fi fost, probabil aș fi venit aici, dat fiind faptul că e un liceu cu profil sportiv”.

Au învățat de la cel mai bun marcator

„Suntem bucuroși că am reușit să trezim interesul în rândul elevilor de la liceul «Onisifor Ghibu», care ne-au întâmpinat în număr atât de mare. Ne-am simțit foarte bine și sper să iau parte și la alte evenimente de acest gen. Îi invităm pe copii să ne întoarcă vizita, să vină la meciurile noastre de pe stadion. Fotbalul sibian are numai de câștigat de pe urma unor astfel de acțiuni. Am fost impresionați de replica dată în teren de tinerii fotbaliști de la acest liceu”, a spus Bogdan Rusu, golgeterul echipei FC Hermannstadt, cu 8 goluri înscrise în cele 11 etape scurse din actualul sezon al Ligii 2. La finalul vizitei, oficialii clubului FC Hermannstadt și directorul Dorina Cismaș au semnat un protocol de colaborare.

Duel cu deținătoarea Cupei României

Echipa sibiană va evolua în compania prim-divizionarei FC Voluntari în 16-imile de finală ale Cupei României. FC Voluntari ocupă locul 9 în clasamentul Ligii 1 Betano, la finalul turului sezonului regulat. „Sorții au decis să întâlnim deținătoarea trofeului. Va fi un meci extrem de dificil, dar vom face tot posibilul să obținem calificarea în optimi. FC Voluntari este una dintre echipele bune din Liga 1, chiar dacă în momentul de față sunt doar pe locul 9. Am fi preferat, dacă tot ne-a ieșit în cale o echipă din prima ligă, să întâlnim Dinamo, FCSB sau CSU Craiova”, a declarat președintele FC Hermannstadt, Teodor Birț.

Jocurile din această fază a competiției se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

Meciurile din cadrul șaisprezecimilor de finală ale Cupei României vor avea loc în perioada 24-26 octombrie, cu începere de la ora 14.30, cu excepția jocurilor televizate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*