FC Hermannstadt a transferat un internațional macedonean

Echipa sibiană și-a completat lotul cu Abdurahimi Besart, un vârf de atac în vârstă de 28 de ani care a evoluat ultima dată la FK Partizani, în primul eșalon din Albania.

Născut la Zagreb, Besart are dublă cetățenie, croată și macedoneană. El a evoluat în reprezentativele de juniori și tineret ale Croației, iar în naționala mare a Macedoniei are 12 selecții și un gol marcat.

Besart a jucat pentru reprezentativele U16 (9 meciuri, un gol), U17 (5/1), U18 (4/0), U19 (8/5), U20 (3/2) și U21 (7/0) ale Croației.

Abdurahimi Besart a evoluat până acum pentru echipe din mai multe campionate europene și chiar din Asia. Atacantul și-a început cariera la NK Zagreb, iar după 5 ani s-a transferat în Israel, la Hapoel Tel Aviv. În 2014 a revenit în Europa, la KSC Lokeren, în Belgia, unde a rămas până în 2016. Pentru o scurtă perioadă a mers în Kazahstan, la FC Astana, după care a ajuns tocmai în Japonia, la Cerezo Osaka. În CV-ul său mai figurează gruparea macedoneană Shkendija și FK Partizani.

Besart a evoluat în peste 200 de meciuri în primele eșaloane din Croația, Israel, Belgia, Kazahstan, Japonia, Macedonia și Albania. Cu Lokeren, atacantul a evoluat de 5 ori în Europa League, iar cu Shkendija și FK Partizani, în 8 meciuri din preliminariile Europa League.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*