FC Hermannstadt câștigă bătălia de la Chiajna. Urmează Petrolul

FC Hermannstadt a trecut cu bine de partida de pe sinteticul de la Chiajna, 3-1 (1-1) în această seară, în cadrul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 2 la fotbal. Din păcate, terenul a lăsat urme în echipa sibiană, mai mulți jucători acuzând acum probleme medicale.

foto arhivă: facebook/FCH

În Liga 2 există meciuri cu diverse echipe și… deplasarea de la Chiajna. Nu atât echipa gazdă e de speriat, cât suprafața de joc, un covor sintetic plin de granule de cauciuc, tare, care pune în pericol integritatea jucătorilor. Elevii lui Măldărășanu s-au adaptat bine la condițiile grele și au bifat o nouă victorie, una importantă în economia clasamentului.

Măldărășanu a început cu Iliev – Pantea, Bejan, Stoica, Opruț – Mino Sota – Balaure, Biceanu, Alhassan, Oroian – Paraschiv. Sibienii au intrat cu o oarecare teamă în joc, acuzând apăsarea de după semieșecul din runda precedentă, 0-0 la Unirea Slobozia. Au fost nevoiți să petreacă astfel Paștile cu nodul în gât, întrucât un nou rezultat negativ, chiar și un egal la Chiajna, putea însemna îndepărtarea de poziția a doua, care asigură promovarea directă în prima ligă.

Gazdele ne-au citit și au avut două mari ocazii în debutul partidei. Era abia minutul 4 când Batin s-a pomenit singur cu Iliev, a încercat să îl depășească în dribling pe portarul nostru, dar acesta a reușit să salveze. Apoi, în minutul 15, la o centrare de pe dreapta, același Batin a reluat cu capul nejenat, a făcut-o însă slab iar glonțul ne-a trecut a doua oară pe lângă ureche.

FCH a echilibrat apoi, iar la prima săgeată la poarta gazdelor a și nimerit ținta. O fază fixă a făcut șah-mat apărarea Concordiei, pe traseul Balaure – Mino Sota – Paraschiv, ultimul reluând cu capul, nemarcat, din careul mic, în dreapta portarului. Era minutul 24.

După o jumătate de oră de joc, Oroian a reluat cu capul fix în brațele portarului Aldescu, pentru ca, pe fondul unui joc tot mai consistent al sibienilor, Concordia să reușească egalarea. Batin (‘39), autorul celor mai mari ratări de până atunci, avea să preia perfect o minge în adâncime trimisă de Marc și l-a executat pe Iliev cu toate eforturile lui Bejan de a-l opri: 1-1

Din fericire, șocul a fost absorbit și lăsat la vestiar, Măldărășanu reușind să-și ghideze elevii spre o victorie extrem de importantă. L-a aruncat în luptă pe Năstăsie, iar acesta avea să-și treacă în câteva minute pe lista marcatorilor. După o centrare de pe dreapta, Paraschiv a reluat în transversală, mingea a ajuns la Năstăsie, care i-a luat fața adversarului direct și a înscris cu capul: 2-1.

Golul a înmuiat picioarele gazdelor, care n-au mai avut reacție, mai ales că experimentații jucători sibieni au fragmentat jocul exact cât a fost nevoie. Partida a scăzut brusc în intesitate, fazele de poartă au fost rare înspre deloc, iar în final, când Concordia a avansat liniile în speranța unui nou gol egalizator, Blejdea (‘89) avea să reia în plasă o centrare de la Buhăceanu, la capătul unui contraatac școală. Unde mai pui că ambii sibieni veneau de pe bancă.

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, Ionuț Stoica (cpt.), Opruț – Mino Sota, Alhassan (Năstăsie ’46), Biceanu – Balaure (Blejdea ’78), Paraschiv (Buhăcianu ’59), Oroian (Bucuroiu ’67). Antrenor: Marius Măldărășanu.

S-a încheiat așadar 3-1 pentru FC Hermannstadt, care revine pe poziția secundă în clasament, însă cu un meci în plus disputat față de U Cluj. „Șepcile roșii“ au programat meci în cadrul acestei runde abia sâmbătă 30 aprilie, urmând să întâlnească Unirea Slobozia, codașa din play-off.

După meciul din această seară, mai sunt de jucat 3 etape, fără îndoială cele mai importante din acest sezon. Pentru FCH urmează duelul cu Petrolul, joi 5 mai, de la ora 20, apoi meciul din 10 mai, de la Cluj, cu Universitatea, pentru ca în ultima rundă să întâlnească Steaua pe teren propriu.

CLASAMENT:

sursa: flashscore.com

DECLARAȚII DUPĂ MECI: 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*