FC Hermannstadt, între campioană și vicecampioană

În etapa a XXIII-a, FC Hermannstadt evoluează pe Arena Națională în compania vicecampioanei FCSB. Meciul este programat luni, 11 februarie, de la ora 20.00.

Este cea de-a treia confruntare între FCSB și echipa sibiană, după partida pierdută de ai noștri, în tur, la Tg. Mureș și meciul din sferturile de finală ale Cupei României din sezonul trecut, în care sibienii s-au impus pe Municipal cu 3-0. Așadar, echipa antrenată de Vasile Miriuță revine pe Arena Națională, ultima partidă jucată aici fiind chiar finala Cupei României, pierdută în fața CS U Craiova. În cazul unui rezultat pozitiv, sibienii mai pot spera la un loc de play-off.

Contract prelungit

Zilele trecute, Miriuță a semnat prelungirea contractului. Vechea înțelegere expira la finele acestui sezon, iar cele două părți au ajuns la un acord pentru încă doi ani. „Am convenit acest lucru pentru că suntem de părere că e nevoie de stabilitate. Rezultatele au confirmat că chimia dintre noi este pozitivă și ceea ce am făcut până acum a fost bine, fapt pentru care trebuie să mergem mai departe împreună. Încercăm să gândim nu doar pe termen scurt, cele patru etape care au mai rămas, ci și pentru partea a doua a campionatului și pentru anul viitor”, a afirmat președintele Teodor Birț.

Antrenorul principal a declarat că se simte extraordinar la Sibiu. „Sper ca, în continuare, să avem o colaborare bună cu dl. președinte. Avem rezultate. Știm cu toții, pe un antrenor rezultatele îl țin… în viață. Le mulțumesc încă o dată băieților, m-au ajutat foarte mult, am mare încredere în ei și sunt sigur că și în continuare vom face lucruri frumoase la Sibiu”, a spus acesta. Miriuță a dezvăluit că, în iarnă, a fost ofertat de o echipă din Kazahstan, dar a ales să continue pe banca echipei sibiene. „Am avut ofertă de patru ori mai bună decât la Sibiu, dar n-am plecat. Nu trădez! N-am trădat nici când am fost la CFR, sau pe unde am mai fost. Mi-aș dori să rămân cât mai mult. Un antrenor, când vine la o echipă, își dorește să stea cât mai mult, să aibă stabilitate. Din păcate, în România, și când ai rezultate ești dat afară. Încă o dată, sper ca împreună cu șefii mei și cu jucătorii să ducem Sibiul acolo unde toți suporterii așteaptă”, a conchis tehnicianul.

Acasă la Pitești

Birț a anunțat că următoarele două meciuri considerate acasă, în Liga 1, FC Hermannstadt le va juca la Pitești, pe Stadionul „Nicolae Dobrin“. Oficialul FC Hermannstadt speră ca echipa să revină pe Stadionul Municipal cât mai repede. „Am fost la stadion și am văzut că se lucrează, sunt mulți muncitori pe șantier. De felul meu sunt un optimist și sper ca să putem juca acasă cât mai repede, indiferent de locurile din tribune pe care le vom avea la dispoziție. Dacă lucrările sunt gata, stadionul poate fi omologat oricând. Din informațiile pe care le am, turnicheții se vor monta, iar celelalte condiții sunt. A fost montat gardul ce împrejmuiește terenul. Din punctul meu de vedere, nu cred că va fi vreun impediment să jucăm acasă, chiar dacă în tribune va fi un număr mic de locuri”, a mai spus Teodor Birț.

Egal pe terenul campioanei en-titre

Echipa sibiană a obținut un egal în prima etapă din noul an. Sâmbătă seara, la Cluj, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“, FC Hermannstadt și CFR au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul contând pentru etapa a XXII-a a Ligii 1. Sibienii au deschis scorul în minutul 29, Daniel Tătar învingându-l pe Arlauskis cu un șut din lovitură liberă. Clujenii au egalat în minutul 77, prin golgeterul Ligii 1, George Țucudean. Același Țucudean a executat o lovitură de la 11 metri în minutul 51, dar portarul Cătălin Căbuz a reușit să pareze. În minutul 7, sibienii au marcat prin Sergiu Popovici, însă golul a fost anulat pentru ofsaid.

29 puncte a acumulat FC Hermannstadt și a rămas pe locul 7 în clasamentul Ligii 1

Antrenorul Vasile Miriuță a folosit următoarea formulă de echipă: Cătălin Răzvan Dâlbea (cpt.), Ionuț Stoica, Daniel Tătar – Lucian Dumitriu, Pedro Moreira (Filip Jazvic – min. 75), Sergiu Popovici – Ștefan Blănaru (Nemanja Mijuskovic – min. 57), Juvhel Tsoumou.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*