FC Hermannstadt joacă azi cu promovarea pe masă!

În această după-amiază, de la ora 16, pe stadionul Gaz Metan din Mediaș, FC Hermannstadt are nevoie de o victorie sau o remiză cu CSA Steaua pentru promovarea directă în Liga I. Casele de bilete de la stadion vor fi deschise înainte de meci, de la ora 14:30

foto: facebook/FCH

FC Hermannstadt și CSA Steaua se întâlnesc astăzi 15 mai, de la ora 16, pe stadionul Gaz Metan din Mediaș, în ultima etapă a play-off-ului Ligii 2. Partida se dispută în același timp cu celelalte 2 partide din grupă: Concordia Chiajna – U Cluj și Unirea Slobozia – Petrolul.

Etapă decisivă

Duelul pentru primele 2 poziții în clasament, care duc direct în Liga I, fără a mai susține un baraj cu Dinamo, este deschis oricărui rezultat. FC Hermannstadt are nevoie de cel puțin o remiză pentru a promova direct, dar poate chiar să încheie pe primul loc dacă învinge Steaua, iar Petrolul pierde la Slobozia. Poate să promoveze chiar și-n cazul unei înfrângeri astăzi, dacă U Cluj pierde la Chiajna.

FCH are prima șansă

Dincolo de calcule, FC Hermannstadt pornește cu prima șansă duminică, având ascendentul moral al unui 4-1 în Ghencea, în tur, în urmă cu mai puțin de o lună. Echipa sibiană s-a dovedit a fi cea mai bună din play-off, cu 5 victorii și 4 egaluri, singura neînvinsă în această fază a competiției.

CSA Steaua rămâne însă imprevizibilă, în lipsa unei decizii ferme a federației care să confirme dacă poate sau nu să promoveze la finalul acestei ediții de campionat. A luat 4 puncte în play-off în dubla cu liderul Petrolul, 2-1 în Ghencea și 0-0 acasă, dar a cedat de fiecare dată cu U Cluj, 0-1 în deplasare și 0-2 acasă. În runda precedentă, Steaua a învins Unirea Slobozia cu 2-0.

Marius Măldărășanu nu poate conta pentru disputa de azi pe mijlocașii Călin Popescu și Silviu Balaure, ambii accidentați. Căpitanul Petrișor Petrescu și Baba Alhassan au acuzat probleme medicale după partida de la Cluj și sunt incerți.

,,Întotdeauna am spus că meciul următor este cel mai important. Meciul cu C.S.A.Steaua este cel în care vom lupta cu promovarea pe masă, iar astfel încărcătura mentală pe care o impune partida este una foarte mare. Jucăm împotriva unei echipe foarte bune, chiar dacă a anunțat mai multe absențe din lot. Aceste meciuri, contra unor echipe cu jucători indisponibili, sunt cele mai periculoase. Noi trebuie să ne vedem de treabă și să ne atingem obiectivul – cele 3 puncte și implicit promovarea în Liga 1”, a declarat Marius Măldărășanu, antrenor principal A.F.C.Hermannstadt.

Echipa sibiană vine după meciul perfect de marți, de pe Arena Cluj, 2-1 (1-0) în fața „șepcilor roșii“. 

CLASAMENT

sursa: FRF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*