FC Hermannstadt joacă, duminică, la Tg. Mureș, cu CS Universitatea Craiova

Echipa sibiană revine la Tg. Mureș pentru meciul cu CS Universitatea Craiova, contând pentru etapa a IV-a din Casa Liga 1. Partida va avea loc duminică, 4 august, de la ora 18:00, pe Stadionul „Trans-Sil”.

Înaintea acestei partide, antrenorul Costel Enache a afirmat, într-o conferință de presă, că de la un meci la altul echipa sa este în creștere. Tehnicianul a adăugat că este nevoie de rezultate pozitive și speră ca primul să fie obținut chiar în fața Universității, chiar dacă „alb-roșii” vor avea de înfruntat „o echipă puternică, o echipă echilibrată, care are maturitate de joc și jucători de mare calitate”.

„Nu este o perioadă care să ne aducă un echilibru mental și psihic, dar consider că grupul este unul puternic și încă în formare. Parcă, de la meci la meci, suntem mai echilibrați, arătăm ca o echipă care încearcă să joace, care a jucat de la egal la egal cu două dintre primele 3 clasate în campionatul trecut. Eu cred că, în foarte scurt timp, vom vedea fața reală a acestei echipe. Sigur, e nevoie și de rezultate pozitive, e nevoie să acumulăm puncte, pentru că asta ne dă încredere, ne dă emulație, ne aduce energie suplimentară. Prima oportunitate este jocul de duminică, un joc foarte dificil, cu o echipă puternică, o echipă echilibrată, care are maturitate de joc și jucători de mare calitate, dar eu cred în șansa noastră, cred pentru că am văzut că băieții au devenit mult mai responsabili, se lucrează bine în antrenamente și n-aș avea ce să le reproșez. Singurul lucru e lipsa de omogenitate și faptul că nu am avut suficient timp la dispoziție pentru a pune lucrurile la punct. Dar, cred că, pe zi ce trece, putem să corectăm lucrurile astea și aștept cu mare încredere bătălia de duminică. Aștept un rezultat bun”, a spus Enache.

Antrenorul lui Hermannstadt nu consideră că echipa sa are un avantaj prin faptul că adversarul vine după un meci de 120 de minute în turul 2 preliminar al Ligii Europa, disputat joi seara, cu 3 zile înaintea confruntării de la Tg. Mureș: „Lucrurile se pot transforma cu vectorii în oricare din sensuri pentru că, după o asemenea calificare, se pot descătușa energii, poate veni o încredere foarte mare în cadrul lotului celor din Craiova. E o gestiune a lor și n-aș vrea să explic ce se întâmplă cu ei, aș vrea ca noi să fim pregătiți, iar ce depinde de noi să gestionăm bine, apoi vom vedea la ora jocului ce se întâmplă. Noi trebuie să fim pregătiți la ora jocului. Asta înseamnă că e nevoie de concentrare, e nevoie de o foarte bună abordare și cu responsabilitate maximă. E timpul pentru rezultate pozitive”

În afara lui Cordea, care mai are de efectuat o etapă de suspendare, toți componenții lotului lui FC Hermannstadt sunt apți de joc.

Ionuț Stoica, autorul celui mai spectaculos gol din meciul cu FC Viitorul, din etapa precedentă, pierdut cu 3-2, la Ovidiu, a afirmat cu această ocazie că ar fi preferat să nu înscrie el, dar echipa să obțină un rezultat bun.

„A fost o execuție de moment. Cred că, dacă ar fi acum, nu aș mai lovi mingea la fel de bine. M-aș fi bucurat mai mult să scoatem un egal, dar să nu marchez eu. Cred că ar fi fost mai bine pentru moralul nostru, dar eu zic că jocul nostru e din ce în ce mai frumos și mai plăcut. Ne mai lipsește doar un rezultat pozitiv”.

În cazul în care va fi folosit de antrenorul Costel Enache în meciul de duminică, Stoica s-ar afla față în față cu Universitatea pentru a patra oară de la venirea la Sibiu: „Am făcut meciuri foarte frumoase împotriva celor de la Craiova. Mi-aduc aminte și meciul din retur, de acasă, chiar am avut ocazii multe, dar am pierdut pe nedrept”.

Înaintea acestui meci, CS Universitatea este pe locul secund în clasament, cu 9 puncte, în vreme ce FC Hermannstadt ocupă poziția a 12-a, fără niciun punct din primele 3 etape.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*