FC Hermannstadt joacă meciul sezonului pe Cluj Arena

Înaintea ultimei etape din play-off-ul Ligii 2, FC Hermannstadt și Universitatea Cluj, ambele cu 57 de puncte, își joacă locul de promovare directă pe Cluj Arena, în această seară, de la 19,30.

La prima vedere, Universitatea are prima șansă, având în vedere că evoluează pe propriul stadion, în fața miilor de suporteri, și îi este suficient și un egal. Și totuși, FC Hermannstadt este echipa play-off-ului, cu cea mai bună linie de clasament, care a demonstrat că are forța de a învinge pe orice teren. În plus, presiunea mai mare va fi diseară pe „șepcile roșii“, care trebuie să învingă pentru a-și asigura promovarea directă. Așteptările de la jucători sunt uriașe. La Cluj-Napoca s-au pregătit deja șampaniile, suporterii au împânzit orașul cu bannere și vor sărbătoare în Centru.

FCH  a pregătit derbiul în liniște. La rândul său, se află în fața unui meci decisiv pentru promovarea directă în Liga I. Obiectivul fixat la începutul sezonului poate fi atins doar cu o victorie în această seară, de la 19,30, pe Cluj Arena, cu Universitatea. Partida contează pentru penultima etapă a play-off-ului Ligii 2, iar cele două echipe se află în acest moment la egalitate de puncte – 57 de puncte. Victoria e necesară întrucât în ultima etapă „U“ Cluj-Napoca merge la Concordia Chiajna, unde nu prea are cum să scape victoria. În plus, la egalitate de puncte la final, Universitatea merge direct în Liga I, criteriul de departajare fiind numărul punctelor acumulate în sezonul regulat, „șepcile roșii“ încheind pe 2, cu un punct în fața FCH, care a terminat pe 3.

Sibienii, ca și clujenii de altfel, mai au varianta barajului pentru a urca în Liga I, ceea ce înseamnă că soarta promovării nu va fi compromisă pentru niciuna dintre echipe după acest meci.

Hermannstadt vine după un egal, 1-1 cu Petrolul, la Mediaș, la capătul unui meci mai slab, dar pe care l-a controlat în cea mai mare parte a timpului. A trebuit să se mulțumească totuși cu un singur punct după o decizie rușinoasă a centralului, care a acordat golul oaspeților după un ofsaid de câțiva metri, văzut de absolut toată suflarea fotbalului românesc. Încă o mână de ajutor dată astfel clujenilor, care au acum prima șansă… cert e că acea decizie poate influența soarta clubului sibian, care a investit timp și bani într-un proiect, iată, pus la coadă de oameni din afara terenului.

Pentru partida din această seară, din lotul FCH sunt incerți fundașii Ralul Opruț și Florin Bejan, precum și mijlocașul Ciprian Biceanu, toți trei accidentați.

foto: facebook/FCH

,,Presiunea a existat de la început. Meciul acesta este cel mai important, fiindcă se joacă promovarea directă și probabil fotbaliștii simt o presiune mult mai mare ca până acum. Te faci fotbalist tocmai ca să poți juca astfel de meciuri, cu public numeros. Într-un astfel de meci uiți de tot, de probleme, de durere și dai totul pe teren. Atmosfera este apăsătoare și pentru jucătorii gazdă și pentru jucătorii oaspeți pe o astfel de arenă. Dacă este un meci de totul sau nimic, asta depinde rezultat. Reușind un rezultat pozitiv, promovarea directă se va juca în ultima etapă.”, a declarat Marius Măldărășanu, antrenor principal FC Hermannstadt.

Indiferent de rezultatul partidei din această seară, e de apreciat evoluția de până acum a FC Hermannstadt. A fost mereu pe podium, în condițiile în care a jucat doar în deplasare, stadionul din Sibiu fiind în construcție. Un handicap uriaș, principalele contracandidate – Petrolul și Universitatea Cluj-Napoca – având stadioane de nivel european, cu suporterii aproape.

Elevii lui Măldărășanu au ținut pasul, deși la meciurile de „acasă“, de la Mediaș, au fost încurajați mai mereu de un grup de numai 20-30 de suporteri. Cei drept fani inimoși, dar pierduți în tribuna de oțel. Iar pe stadioanele echipelor din Ligă, jucătorii sibieni s-au descurcat chiar bine. Deși au existat și există și probleme financiare.

De câteva zile, la Cluj-Napoca e forfotă mare. Universitatea are șansa de a prinde un loc în liga 2 dacă învinge FCH. Suporterii „șepcilor roșii“ au împânzit orașul cu bannere.

„Marți, ora 19:30, ne vedem în tribună. De data asta n-aveți nicio scuză”

„După ani de așteptare, mai avem un pas spre promovare”

„Marți, U Cluj va promova, vom scrie împreună istoria”

„Ultimul pas împreună, vă așteptăm pe toți în tribună”

Fanii lui „U” Cluj promit spectacol în tribune. Peluza Șepcile Roșii pregătește de câteva zile marele meci, iar ultrașii echipei sunt așteptați astăzi, de la ora 15, în Piața Muzeului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*