FC Hermannstadt joacă pentru primul loc!

FC Hermannstadt are șansa să preia șefia Ligii 2, după meciul de azi cu liderul Petrolul, programat pe Stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, de la ora 19, întâlnire în cadrul rundei a 3-a din play-off.

În tur, sibienii s-au impus cu 1-0 (0-0) la Mediaș (foto: facebook/FCH)

Perioada bună a sibienilor a continuat și-n weekend, bucuria victoriei FCH cu Concordia Chiajna, scor 2-1 (1-1) fiind triplată de eșecul liderului, 1-2 la Steaua și surpriza etapei, Unirea Slobozia – „U“ Cluj 2-2 (1-1), în condițiile în care gazdele joacă finalul de sezon doar pentru „gloria sportivă“.

În aceste condiții, echipa noastră a ajuns să joace astăzi, aproape nesperat în urmă cu 3 luni, pentru primul loc în clasament. ,,Trebuia să vină și acest meci. Au fost situații grele în acest campionat, în care am fost pe locul 3 sau 4, dar acum suntem pe locul 2. Au fost chiar două situații dificile când Petrolul avea o distanță foarte mare față de noi, dar noi aveam un meci mai puțin disputat. Presiunea a fost și este foarte mare, existând riscul de a pierde locul 2. Cam toate echipele asta își doreau. În ambele situații, am câștigat meciurile respective și am păstrat distanța de 8 puncte, o distanță foarte mare.“, arată Marius Măldărășanu, antrenrul FCH.

Marius Măldărășanu l antrenor principal AFC Hermannstadt

Ne gândeam că Petrolul este ca și promovată, dar iată că fotbalul este o necunoscută. Nu ne așteptam. De data asta, distanța de puncte este foarte mică. În viața unei echipe apar astfel de momente, pe care și noi le-am trăit. Noi avem un moral bun. Venim după 3 victorii consecutive și vrem să profităm de acest parcurs al lor și să câștigăm cele 3 puncte. Au aportul publicului, sunt sigur de asta, dar este o altă finală și trebuie să o abordăm ca atare.”

În tur, sibienii s-au impus pe 26 noiembrie, la Mediaș, cu 1-0, gol marcat de Silviu Balaure în minutul 70. Marius Măldărășanu a jucat atunci, pe un frig pătrunzător, cu V. Muțiu – A. Pantea, I. Stoica, F. Bejan, R. Opruț – Mino Sota, S.Balaure , P. Petrescu, I. Năstăsie – A. Oroian, A. Sîntean (66’ Plazonja).

Pentru partida de azi, întreg lotul sibian este valid, sporind dacă se poate spune așa apăsarea de pe umerii lui Măldărășanu. Acesta trebuie să găsească cea mai bună formulă, în condițiile în care de această dată, poate pentru prima dată în ultimele luni, adversarul este cel aflat sub presiunea rezultatului.

Runda a 3-a și clasamentul la zi:

sursa: FRF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*