FC Hermannstadt – pe toate planurile

FC Hermannstadt a terminat la egalitate, ieri după-amiază, meciul de verificare susținut în compania echipei ACS Șirineasa, liderul clasamentului Seriei a IV-a a Ligii 3.

Partida s-a disputat pe terenul sintetic din imediata vecinătate a Stadionului Municipal.

Sibienii au condus cu 2-0 la pauză, prin reușitele lui Ștefan Blănaru și Alexandru Târnovan. Oaspeții au redus din diferență la 10 minute de la reluare și au reușit să egaleze în finalul întâlnirii.
Antrenorii Alexandru Pelici, Eugen Beza și Florin Berța au început meciul cu „unsprezecele”: Horațiu Moldovan – Alexandru Coman, Ionuț Stoica, Robert Bratu, Claudiu Pamfile – Răzvan Dâlbea, Cristian Danci – Sabin Lupu, Alexandru Târnovan, Petrișor Petrescu – Ștefan Blănaru. După pauză au mai intrat Angel Baumann, Daniel Tătar, Radu Crișan, Mihai Stancu, Robert Boboc, Olivian Surugiu, Alexandru Curtean, Andrei Hergheligiu și Bogdan Rusu.
FC Hermannstadt va susține un nou amical sâmbătă, 17 februarie, la Cluj-Napoca, în compania echipei a doua a CFR-ului.

Juniorii în Cupă

Echipa sibiană este pe cale să obțină o performanță bună și la nivel de tineret, semn că are pepinieră valoroasă și un viitor bun. Zilele trecute, la sediul Federaţiei Române de Fotbal, a avut loc tragerea la sorţi a sferturilor de finală pentru Cupa României la categoriile de vârstă sub 19 ani şi sub 17 ani. FC Hermannstadt Under 19 va juca cu echipa de tineret a lui FC Dinamo.

 

Program Cupa României U19

14 martie, ora 12.00

  • SC Dinamo 1948 – AFC Hermannstadt
  • Viitorul/CSA Steaua – CSS Slatina
  • FCSB – AFC Botoșani
  • CSS 2 Baia Mare – AFC Ardealul

3 martie, ora 12

  • Viitorul – CSA Steaua

 

Perioadă de acumulare

Componenții echipei a doua a clubului FC Hermannstadt au finalizat prima parte a pregătirii de iarnă. Fotbaliștii pregătiți de Bogdan Piko și Iulian Merintean au încheiat, la finele săptămânii trecute, cantonamentul centralizat de la Hotelul Sport din Sibiu. „A fost un stagiu de pregătire reușit, în care am pus accent pe acumulările fizice. Ne-am pregătit atât pe terenul cu gazon sintetic, cât și în sala de forță de la Stadionul Municipal. Cu mici excepții, lucrurile au decurs normal. Doar Preda și Hodea au ratat o parte a cantonamentului, din motive medicale. Au mai fost câțiva jucători care au acuzat răceli ușoare. Per ansamblu, sunt mulțumit de felul în care s-au pregătit băieții până acum”, a mărturisit antrenorul principal Bogdan Piko.

Amicale utile

În această perioadă, „alb-roșiii” au disputat trei meciuri de verificare, pe terenul secundar al Municipalului. În 2 și 7 februarie, FC Hermannstadt II a jucat împotriva echipei Performanța Ighiu, iar vineri, 9 februarie, cu FC Avrig. Sibienii au cedat cu 1-0 și 3-2 în fața formației din județul Alba și cu 2-1 meciul disputat în compania echipei din Avrig. „Chiar dacă am pierdut cele trei amicale, nu pot spune că sunt nemulțumit de modul în care au răspuns băieții la ceea ce le-am cerut. Primele două jocuri, cele cu Ighiul, le-am pierdut în urma unor nesincronizări ale jucătorilor noștri, iar în partida cu FC Avrig s-a resimțit oarecum oboseala de după cantonament”, a mai spus Piko. Sâmbătă, 17 februarie, sibienii vor juca returul cu FC Avrig.

Antrenorii Piko și Merintean au folosit următoarele formule de echipă:

FC Hermannstadt II – Performanța Ighiu 0-1

Ciorgovean – Străulea, Bordean, Hodea, Groza – Giura, Meșter – Criștiu, Pop, Solomon – Mucuță. Au mai intrat Iovan, Lăcău, Băilă, Stanciu, Scarlat, Coman, Doda și Bradu.

FC Hermannstadt II – Performanța Ighiu 2-3 (pentru echipa sibiană au marcat Străulea și Solomon)
Ciorgovean – Străulea, Bordean, Iovan, Groza – Giura, Meșter – Criștiu, Scarlat, Solomon – Bradu. Au mai intrat: Băilă, Lăcău, Stanciu, Scarlat, Pop, Morariu, Mucuță și Doda.

FC Hermannstadt II – FC Avrig 1-2 (a marcat Giura)

Ciorgovean – Străulea, Bordean, Lăcău, Groza – Giura, Meșter – Criștiu, Scarlat, Solomon – Bradu. Au mai jucat: Băilă, Stanciu, Iovan, Morariu, Doda și Mucuță.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*