FC Hermannstadt se află la două victorii… de fericire

FC Hermannstadt poate rezolva promovarea directă în Liga I, fără niciun alt calcul, dacă învinge în două din ultimele trei partide din acest sezon, din care neapărat cea de marți 10 mai, de la Cluj. Prima șansă se ivește azi, de la ora 20, echipa sibiană întâlnind liderul Petrolul la Mediaș, pe Stadionul Gaz Metan.

Foto: facebook/FCH

O victorie în partida de azi trimite echipa sibiană direct în fruntea clasamentului, însă soarta promovării fără baraj va fi decisă în mare măsură de confruntarea de marți 10 mai, de la Cluj, ora 19,30, cu Universitatea. FC Hermannstadt a învins Petrolul în ultima confruntare de la Mediaș, cea din sezonul regular (1-0, gol Balaure în minutul 70). Jocul a fost însă echilibrat, la fel ca-n turul play-off-ului, de la Ploiești, încheiat cu scor alb, 0-0.

Din păcate, înaintea partidei de azi, Măldărășanu are ceva probleme de lot, trei jucători extrem de importanți în agrenajul echipei figurând pe lista medicilor. Fundașul central Ionuț Stoica, atacantul Daniel Paraschiv și căpitanul echipei Petrișor Petrescu au probleme după partida de pe sinteticul de la Chiajna și sunt declarați incerți. Sibienii sunt însă optimiști, jucătorii veniți de pe bancă evoluând deseori, în acest sezon, mai bine decât titularii. În plus, FC Hermannstadt are cea mai bună linie de clasament de la startul play-off-ului, cu 4 victorii și 3 remize. În runda precedentă, sibienii s-au impus la Chiajna, 3-1.

,,Pentru mine jocul cu Petrolul este cel mai important în primul rând pentru că este următorul și, plus de asta, întâlnim liderul campionatului. Este final de campionat, iar toate echipele au probleme de lot, cu accidentări. Nu cred că există o favorite în acest derby. Se întâlnesc două echipe bune ale campionatului. Le-am spus băieților că nu se joacă promovarea în meciul de mâine. Mai avem 3 finale și bineînțeles că ne dorim să câștigăm cele 3 puncte și vom da totul. Dar trebuie să fim echilibrați.”, a declarat Marius Măldărășanu , antrenor principal A.F.C.Hermannstadt.

De partea cealaltă, Petrolul Ploiești, lider autoritar după sezonul regular, s-a „culcat pe-o ureche“ și a încasat 2 înfrângeri în play-off, iar de 3 ori a terminat la egalitate. Punctele pierdute au adus echipa ploieșteană în situația de a pierde șefia Ligii chiar astăzi, în meciul cu FC Hermannstadt. Liderul vine după o înfrângere fără drept de apel la Cluj, 1-3 cu Universitatea, urmată de o remiză pe „Ilie Oană“, 0-0 cu Steaua.

Nae Constantin are 2 absenți cerți, căpitanului Valentin Țicu fiind suspendat după eliminarea din jocul cu Steaua, iar golgheterului Sory Diarra ratând finalul sezonului după accidentarea suferită la Cluj.

Pentru Petrolul e o partidă extrem de importantă, o victorie la Mediaș fiind suficientă pentru ca echipa ploieșteană să-și asigure matematic promovarea directă.

sursa: FRF

FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești se dispută azi, 5 mai 2022, ora 20, pe Stadionul Gaz Metan din Mediaș. Biletele pentru acest meci sunt disponibile pe site-ul bilete.ro AICI. De asemenea, cu două ore înainte de startul partidei cei interesați vor putea să le achiziționeze de la casa de bilete de la Tribuna 2.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*