FC Hermannstdat întâlnește Sepsi, o echipă „răsfățată“

FC Hermannstadt se întoarce în campionatul intern, unde a impresionat întreaga suflare fotbalistică de la noi. Duminică 2 octombrie, de la ora 13, întâlnește Sepsi Sf. Gheorghe, la Mediaș, un adversar cu care, în mod obișnuit, încheie la egalitate, având în vedere palmaresul întâlnirilor directe de până acum în prima ligă: 4 remize (de două ori 1-1 și de două ori 2-2), două victorii sibiene și două înfrângeri (0-3 și 1-2, în februarie anul trecut). Primele confruntări au avut loc în sezonul regulat 2018-2019, când FC Hermannstadt a câştigat ambele partide, 1-0 acasă (21 iulie 2018, întâiul meci din istoria sibienilor în Superligă) şi 3-1 în deplasare.

foto: facebook/FCH

Elevii lui Măldărășanu au de înfruntat o echipă răsfățată, capabilă de rezultate notabile. Cu obiectivul clar de a prinde play-off-ul, Sepsi a avut parte de rezultate ciudate până acum, în special 0-0 acasă, cu UTA sau 0-1, tot acasă, cu CS Mioveni, la începutul acestei luni, dar și un 7-0 cu FC Botoșani, în runda precedentă. Reprezentantă a României în competițiile europene în acest an, a demonstrat că se simte bine în deplasare, unde a reușit două victorii: 1-0 la Universitatea Cluj și 2-1 la Chindia Târgoviște.

Cu prima șansă

Ai noștri încep să pară favoriți dacă e să ne luăm după parcursul de până acum, cu 6 victorii și 4 rezultate de egalitate în cele 10 partide disputate. Dacă ar fi să dăm Cezarului ce e al Cezarului, ultimele trei victorii au fost extrem de norocoase, cu goluri în final de meci, ba chiar două în minutele de prelungire. Ca urmare, e de urmărit dacă cele 3 succese au fost doar rodul întâmplării sau echipa sibiană are forța de a decide soarta partidelor până în ultima secundă.

Pentru partida de duminică, Măldărășanu îl are la dispoziție și pe atacantul Matko Babic, transferat săptămâna trecută oarecum surprinzător, având în vedere problemele financiare cu care se confruntă clubul. „Matko Babic este un vârf de atac croat, fost internațional U21(3 selecții), care a fost format la academia de tineret a clubului Dinamo Zagreb. Atacantul în vârstă de 24 de ani mai poate evolua și ca mijlocaș stânga sau ca vârf retras“, a transmis FC Hermannstadt.

Calificare în grupele Cupei României

Echipa noastră tocmai a reușit calificarea în grupele Cupei României, miercuri, după un efort consistent, având nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru a trece de FC Brașov pe Stadionul Tineretului, deși a jucat în superioritate numerică mai bine de o oră. Babic a fost introdus în repriza secundă, a și transfomat unul dintre penaltiuri, însă „n-a rupt gura târgului“, cel mai probabil nefiind apt sută la sută fizic. S-a terminat 6-4 pentru sibieni, după 0-1 la pauză și 1-1 la final, golul nostru din timpul regulamentar fiind marcat de Petrescu, din lovitură de la 11 metri, la un fault asupra lui Buhăcianu.  

La loviturile de departajare, pentru FC Hermannstadt au înscris toți cei 5 jucători înscriși pe lista inițială: Buhăcianu, Oroian, Biceanu, Babic și Opruț. Muțiu a reușit să pareze lovitura a patra, executată de Izata.

SuperLiga, programul etapei a 12-a

Vineri, 30 septembrie

ora 21.00 CSU Craiova – FC Voluntari

Sâmbătă, 1 octombrie

ora 19:00 CS Mioveni – U Craiova 1948

ora 21:30 CFR Cluj – Petrolul Ploieşti

Duminică, 2 octombrie

13:00 FC Hermannstadt – Sepsi Sfântu Gheorghe

ora 18:30 Farul Constanţa – UTA Arad

ora 21:30 FCSB – FC Arges

Luni, 3 octombrie

ora 18:00 FC Botosani – Universitatea Cluj

ora 21:00 Chindia Târgovişte – Rapid București.

CLASAMENT

sursa: flashscore.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*