FC Inter ia și un trofeu în drumul spre Liga III

FC Inter și-a trecut în cont primul trofeu de la reînființarea echipei. A câștigat Cupa României – faza județeană, după o nouă victorie clară în fața FC Avrig, 3-0 (2-0), sâmbătă, în finala desfășurată la Miercurea Sibiului.

foto: facebook/FC Inter

Liderul FC Inter și-a testat din nou forța în compania celei mai valoroase contracandidate din județ, la mai puțin de 2 săptămâni până la primul meci de baraj cu Olimpic Zărnești. Sâmbătă 4 iunie a disputat finala Cupei României – faza județeană, la Miercurea Sibiului, în compania FC Avrig. Cu trofeul pe masă și într-o atmosferă de sărbătoare, derbiul a stârnit resurse nebănuite în rândul jucătorilor, sporind astfel ambiția ambelor echipe de a pune mâna pe Cupă.

Echipa sibiană s-a năpustit spre careul advers încă din start, forțând deschiderea scorului cât mai devreme. În câteva minute a trecut de mai multe ori pe lângă modificarea tabelei, în două rânduri balonul nimerind bara. Presiunea la poarta avrigeană s-a lăsat până la urmă cu golul de 1-0, la capătul unei incursiuni a lui Stoia pe partea stângă. Ajuns până în preajma careului mic, acesta a trimis în fața porții, iar Tegbo (‘10) a reluat din partea cealaltă în plasă.

Iureșul s-a domolit apoi ca prin farmec, pe fondul temperaturilor ridicate de la ora jocului. Interiștii au coborât acțiunile spre centrul terenului, impunând ritmul partidei și controlând cu calm ostilitățile. Timp de o jumătate de oră, au adormit practic jocul, acțiunile de poartă fiind rare și fără emoții pentru portari.

Pe când să înceapă numărătoarea inversă pentru pauză, interiștii au iuțit un atac, cu Bărculeț și Stoia în prim plan. O combinație reușită între cei doi a fost finalizată de ultimul cu un șut pe jos, la colțul lung, din careul de 16 metri.

Cu 2-0 la pauză, Interul a lăsat să se vadă experiența acumulată în acest sezon, începând repriza cu o bună organizare în teren și un prelungit joc de posesie, care să taie complet elanul adversarului. I-a reușit chiar bine, avrigenii fiind în continuare fără replică la poarta interistă.

Greavu (‘58) ratează golul de 3-0 după o centrarea  a lui Cornea, pentru ca 9 minute mai târziu să puncteze Bratima, în urma unei lovituri de colț, care a prins apărarea avrigeană pe picior greșit.

Mai era o jumătate de repriză de jucat, însă căldura și lupta din teren a epuizat fotbaliștii. A fost nevoie de pauze de hidratare și intervenția în mai multe rânduri a echipei medicale, fragmentarea jocului convenind de minune sibienilor. Timpul s-a scurs repede, iar FC Inter a bifat o nouă victorie clară în fața FC Avrig.

FC Inter – FC Avrig 3-0 (2-0)

Marcatori:  Tegbo (10′), Stoia (42′) și Bratima (67′)

FC Inter: Comăniciu – Câmpean, Condrea (Barbu, 70’), Bărculeț, Oprișor, Tegbo (Tineiu, 59’), Cornea (Mărgărit, 67’), Bratima-cpt. (Ganea, 70’), Stoia (Standima, 67’), Stanciu, Greavu.

Baraj cu Olimpic

FC Inter revine în campionat pentru ultimele două partide. Mâine 8 iunie, de la ora 18, întâlnește Sparta Mediaș în deplasare, pentru ca sâmbătă 11 iunie, de la ora 11, să încheie acasă cu Unirea Miercurea-Sibiului.

Urmează apoi o săptămână de pregătire pentru primul meci din barajul de promovare, unde echipa sibiană o va întâlni pe Olimpic Zărnești, campioana județului Brașov. Meciurile pentru promovarea în Liga a 3-a se vor desfășura în format tur la Olimpic (18 iunie 2022, ora 18:00) – retur la Sibiu (25 iunie 2022, ora 17:30)

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*