FC Inter merge la baraj

Lideri autoritari pe parcursul acestei ediții de campionat, interiștii și-au câștigat sâmbătă locul la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Cu 3 etape înainte de final, echipa sibiană a câștigat clar derbiul de la Avrig, cu ocupanta locului secund în clasament, scor 4-1 (3-1) și nu mai poate fi prinsă nici dacă pierde toate partidele rămase de disputat.

Meciul de la Avrig a început vijelios, cu 3 goluri în numai 9 minute. Interiștii au deschis scorul prin Adrian Stoia (min. 3) care a reluat în plasă din careul mic o centrare ideală a lui Stanciu. Patru minute mai târziu, avrigenii au adus fericirea la stadion, Colarez reușind să perforeze poarta lui Maier din unghi, deși talonat de Stanciu. Prea bucuroși după egalarea atât de rapidă, fotbaliștii gazdă au fost surprinși la chiar faza următoare. Tineriu scapă singur cu portarul advers, pe care îl lobează fără probleme: 2-1, în minutul 9.

Jocul se calmează apoi o perioadă, pentru ca Interul să controleze apoi de o manieră categorică finalul de repriză. Stoia și Greavu trec rând pe rând pe lângă majorarea scorului, după care Tineiu se demarcă  perfect și face dubla (’30), servit ideal de Stoia.

La 1-3 și cu ultima șansă de a mai întoarce soarta acestei ediții de campionat, avrigenii au presat la ieșirea de la cabine, au avut câteva bune ocazii, între care și o bară, însă s-au stins după un gol încasat destul de ușor, la capătul unei faze lucrate de Tineiu și finalizată de Bărculeț (‘65). Au mai avut apoi o bară, după care interiștii au pus iarăși stăpânire pe meci, fără a mai înscrie, deși Tineiu, Stoia și Bratima au avut bune oportunități.

Din păcate, aproape de final, la o centrare din corner în careul Avrigului, Armenean s-a accidentat grav la genunchi și va lipsi o bună perioadă de pe gazon. Jucător de bază al campioanei județului, va absenta astfel și de la barajul pentru promovare de luna viitoare.

FC Avrig – FC Inter 1-4 (1-3)

Marcatori: Colarez (‘8), respectiv Stoia (‘3), Tineiu (‘9 și ‘30), Bărculeț (‘64′)

FC Inter: Maier – Câmpean (‘84, Ganea), Armenean, Bărculeț, Oprișor (’79, Condrea), Tineiu, Mărgărit (’84, Barbu), Bratima (cpt.), Stoia, Stanciu (’84, Tomuță) și Greavu (’71, Standima).

În celelalte meciuri ale etapei a 7-a din play-off, Sparta Medias a dispus de FC Dumbrăveni cu 5-0 (1-0), iar Păltiniș Rășinari a învins Unirea Miercurea-Sibiului cu 3-1, rezultat în urma căruia a revenit pe poziția secundă a clasamentului, la 10 lungimi în urma liderului FC Inter.

CLASAMENT

sursa: AJF Sibiu

Baraj cu Olimpic

FC Inter mai are de disputat trei partide oficiale până barajul pentru promovare, unde o va întâlni pe Olimpic Zărnești, campioana județului Brașov. Meciurile pentru promovarea în Liga a 3-a se vor desfășura în format tur (18 iunie 2022, ora 18:00) – retur (25 iunie 2022, ora 17:30)

Echipa brașoveană și-a câștigat și ea dreptul de a participa la baraj. Cu trei etape înainte de final, sâmbătă, Olimpic a învins AS Cetățenii Ghimbav cu 5-0 (0-0), păstrând astfel ecartul de 12 puncte față de principala urmăritoare CSM Codlea. Vine dintr-un campionat cu 15 echipe, misiunea sibienilor anunțându-se dificilă. Olimpic a dominat și ea competiția din județ în acest sezon, unde a înregistrat doar două egaluri și o înfrângere în 24 de partide disputate. A înscris până acum 77 de goluri și a primit doar 16. (Dan GREAVU)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*